Magazin

15 velikih gafova iz poznatih filmova koje sigurno niste primijetili

U hollywoodske filmove uloženo je puno novca i truda – od planiranja, pripreme, snimanja, montaže pa do konačne distribucije. Zato i nije čudo da se tu i tamo i u filmovima tako raskošne produkcije potkrade nekakva greškica.

Obično te sitne greške nitko niti ne primijeti, no srećom, na internetu uvijek postoje dežurni filmski entuzijasti kojima ništa ne može promaknuti.

1. Merlin

Ako pažljivo pogledate, u BBC-ovoj seriji Merlin ćete primijetiti da ispred Sir Leona na okruglom stolu stoji plastična boca.

2. Oceanovih 8

U filmu “Oceanovih 8” postoji scene u kojoj Rihanna gleda live prijenos iz čovjekovog ureda kroz njegovu web kameru. Gore piše ime datoteke .jpeg, a zna se da je taj nastavak za slike, a ne video format.

3. Harry Potter i odaja tajni

U ovom filmu postoji scena u kojoj se u jednom trenutku vidi snimatelj. I ne, on nije učenik Hogwartsa.

4. Gladijator

Teško da su u starom Rimu postojale plinske boce…

5. Top Gun

Neke od najnapetijih scena iz ovog popularnog filma uopće nemaju smisla. Primjerice, stražnji dijelovi zrakoplova bi se sudarili da su se piloti ovoliko približili.

6. Matrix

U “Matrixu” postoji scena u kojoj se na kvaki vrata vidi odraz kamere.

7. Bohemian Rhapsody

U filmu “Bohemian Rhapsody” Brian May ostalima predstavlja svoju ideju o pjesmi “We Will Rock You”. U filmu se to dogodilo 1980. godine, a pjesma je u stvarnosti izašla 1977.

8. Zgodna žena

Ako ste obraćali pažnju na detalje, Julia Roberts vas je mogla itekako zbuniti u filmu “Zgodna žena”. U jednom kadru jede kroasan, koji se već u sljedećem pretvara u sendvič.

9. Superman

Svi znamo da Superman može letjeti, no čini se da mu plašt ne mari za zakone fizike. Pogledajte u kojem je položaju bio dok je Superman horizontalno stajao na prozoru zgrade.

10. Vitez tame: Povratak

Riječ u glavnom naslovu na naslovnici novina The Gotham Times je krivo napisana (hiest – heist).

11. Osvetnici

Crna udovica je jača nego što mnogi misle. U filmu postoji scena u kojoj lika jedva dotakne kosom, a on reagira kao da ga je pogodila lopatom.

12. Titanic

Kad se Rose vraća dolje kako bi spasila svog Jacka, razbija staklo kako bi uzela sjekiru. Staklo najprije nestaje, a u sljedećoj sceni se opet vraća.

13. Teminator 3: Pobuna strojeva

U filmu “Terminator 3: Pobuna strojeva” aviončić mijenja oznaku usred leta.

14. Odbjegli Django

Radnja Tarantinovog filma odvija se u doba građanskog rata. Jeste li znali da u to vrijeme sunčane naočale poput ovih na slici nisu postojale u SAD-u? Pojavile su se tek nekoliko desetljeća nakon toga.

15. Harry Potter i zatočenik Azkabana

U filmu “Harry Potter i zatočenik Azkabana” postoji scena u kojoj se glumcima vrlo lako primijete mikrofoni na leđima.