Magazin

13 trikova koji će vas spasiti od neugodnih situacija u kojima smo svi već bili

Na što pomislite kada čujete “neugodna situacija?” Je li nešto ovako? Ali neugodnost nije samo duga stanka u neugodnom dijalogu ili neumjesan smijeh. Mnogi od nas znaju da se neugodno iznenađenje može dogoditi u svakom trenutku, a ponekad je i gore nego što možemo zamisliti!

1. Masna kosa

Kada nemate vremena za pranje kose, a masna je, u pomoć vam mogu priskočiti obični papirnati ručnici. Obrišite masnoću na korijenu ručnicima. Nakon toga raščešljajte kosu. Izgledat će svježe.

2. Problemi s patentnim zatvaračem

Kada vam patentni zatvarač na odjeći neočekivano zapne, možete se poslužiti običnom olovkom. Protrljajte obje strane patentnog zatvarača olovkom i zatim ga lagano povucite. Chapstick je također prikladan za popravak patentnog zatvarača.

3. Znoj na prsima

Ako primijetite da vam se područje prsa proizvodi dosta znoja kada je vani toplo, možete koristiti uloške za gaćice kako biste izbjegli neugodne mrlje na odjeći. Jednostavno ih stavite u grudnjak i one će upiti znoj.

4. Problemi s tajicama

Ako tajice naglašavaju nedostatke vaše figure, još uvijek postoji način da ih nosite. Uzmite stare najlonke i izrežite ih tako da se pretvore u kratke hlače. Nosite ih ispod tajica kako bi vaše tajice izgledale zategnutije.

5. Mrlje od tinte

Tinta iz vaše olovke je iscurila i ostavila mrlju na odjeći? Pomoći će vam uobičajeni antibakterijski gel za ruke. Stavite krpu ili papirnati ručnik ispod mrlje da natopite tintu, istisnite malo sredstva za dezinfekciju na mrlju i istrljajte ga salvetom ili vatom. Zatim operite područje.

6. Svježi dah

Ako trebate brzo osvježiti dah, a pri ruci nemate četkicu za zube, možete žvakati zrna kave. Uklonit će neugodan miris, a svojom čvrstom teksturom pomoći će očistiti jezik od naslaga koje sadrže mnogo bakterija.

7. Mokre cipele

Svoje mokre cipele možete osušiti pijeskom za mačke. Napunite najlonke pijeskom za mačke, zavežite ih i stavite u cipele preko noći. Upijat će svu vlagu. Također će biti od pomoći ako u cipele ulijete sodu bikarbonu kako biste spriječili razvoj bakterija koje mogu dovesti do neugodnih mirisa.

8. Žuti zubi

Iskoristite banane kako bi vaš osmijeh bio bijel. Protrljajte zube unutarnjom stranom kore banane i pričekajte 10-15 minuta. Zatim ga uklonite četkicom za zube i isperite usta. Ovaj postupak će vam pomoći nježno izbijeliti zube.

9. Skliske cipele

Možete koristiti brusni papir ako vam cipele klize. Trljajte tabane kružnim pokretima. Zatim rub od pete do prstiju. Nemojte previše pritiskati. Također možete koristiti vruće ljepilo.

10. Krumpir protiv mrlja od znoja

Krumpirom možete smanjiti rizik od mrlja od znoja ispod pazuha. Izrežite svježi krumpir i obrišite ispod pazuha. Pričekajte da se upije i zatim isperite kožu vodom.

11. Zadizanje suknje

Želite obući suknju koja se stalno podiže? Nema problema! Koristite lak za kosu da ga držite na mjestu. Jednostavno ga poprskajte po bedrima i suknja se neće dizati.

12. Žvakaća guma na odjeći

Ako vam je na odjeći zalijepljena žvakaća guma, možete upotrijebiti ljepljivu traku. Zalijepite traku trake na žvakaću gumu i otkinite je. Ponovite ovo nekoliko puta.

13. Zaglavljeni prsten

Kad ne možete skinuti prsten s prsta, samo podignite ruku. Držite tako par minuta. Krv će pojuriti iz ruke prema ramenu i možete skinuti prsten. Članka preuzet sa Brigtside.me