Magazin

12 najvećih filmskih grešaka kojima se Holivud i dan danas smeje

Neko gleda filmove jer je zainteresovan za priču, a neko jer je zainteresovan za period u kojem se radnja odvija. Bilo da ste ljubitelj filma ili ne, sigurno ste propustili ove fatalne filmske greške.

Troy

Ružičasti suncobran u Troji je svakako privlačan. Međutim, zaista nije počeo da privlači nikoga jer je stvoren mnogo mnogo godina kasnije.

The Doors

Jim Morrison je umro 1971. godine, i lako možemo pretpostaviti da se radnja filma dešava ranije od toga. Ray-Banovi nisu izašli do 80-ih.

Poslednji Samuraj

Oklop koji je Tom Kruz nosio u ovom filmu imao je više od 250 godina. Polu obrazovana osoba shvatila bi da su nadogradnje i poboljšanja napravljena tokom 250 godina. Oni se više nisu nosili tokom vremenskog perioda kada je film sniman.

Pirati sa Kariba: Prokletstvo crnog bisera

Film je postavljen između 1714. i 1727. godine. Ovaj dizajn uniforme od crvenih mundira se nije nosio do 1947. godine, ali je to bila velika greška.

Django Unchained

Tamne sunčane naočale izgledaju dobro. Nažalost, one su izmišljene mnogo godina posle radnje u kojoj je ovaj film smešten.

Raiders of the Lost Ark

Da li su meštani u Egiptu nosili majice i farmerke tridesetih godina? Ali nisu. Pa kako to objašnjavate ovde?

Hrabro srce

Dizajn koji nosi William Wallace stvoren je tokom 16. veka. Pa kako su mogli tada nositi?

Gladijator

Kod glumac Russell Crowe se vidi da nosi lycra donji veš. Napravljeni su 1958. godine, više od 1.500 godina nakon godina gde je smeštena radnja filma.

Kapetan Amerika: Prvi osvetnik

Tokom Drugog svetskog rata, Bluetooth još nije bio ni san. Zašto Kenneth Choi nosi jedan?

Pearl Harbor

U to doba, žene bi se zapravo nacrtale lažne čarape ako ih nisu imale. Nikada nisu hodale okolo sa golim nogama.

Deset zapovesti

Kada je ovaj film postavljen, još 1350. godine pre nove ere, ovu vrstu plave boje je bilo nemoguće kreirati. Jedine boje koje su se tada mogle napraviti, bile su prirodne boje.

Pompeii

Nošenje ljubičastog u to vreme je značilo smrtnu kaznu. Tako da nije bilo načina da je bilo ko nosi.

Izvor slika: lifebuzz.com