Magazin

11 STVARI KOJE ŽENE U KINI RADE DA OSTANU MLADE: Da smo ovo ranije znali, evo zašto Kineskinje i sa 50 izgledaju kao da imaju 25

Žene iz Kine imaju reputaciju kao neko ko zna tajne mladosti i ljepote, i to sa pravom: na Istoku je nemoguće reći koliko žena ima godina samo na osnovu njenog izgleda, zato što većina dama izgleda kao da je u tinejdžerskim ili dvadesetim godinama.

Pa šta to Kineskinje rade drugačije od nas što ih održava mladim i svježim toliko dugo, piše Brigtside.me

1. Kineskinje uvijek pokrivaju gornje dijelove tijela.

One mogu nositi mini suknje i to je potpuno u redu, ali se čak i najmanji dekolte smatra nečuvenim. Svaka djevojka koja poštuje sebe ima “kipao”, tradicionalnu zatvorenu, ali usku i zavodljivu haljinu.

2. Drugi najveći neprijatelj kineskih žena nakon sunca, jeste hladnoća.

One piju samo toplu vodu, a neke od njih ne jedu sladoled… nikada. Zbog straha “da ne puste hladnoću unutra”, mnoge žene se nakon porođaja mjesec dana ne tuširaju, već prave kupku od đumbira.

3. Kineskinje troše mnogo novca na kozmetičke proizvode: preko 300 dolara mjesečno.

Zanimljivo je da više vole japanske ili korejske brendove od kineskih, a na tržištu su prisutni i evropski vrhunski (i skupi) brendovi.

4. Kinezi su tradicionalno orijentisani ka dugim vezama, pa su zapadnjački termini poput “zgodna”, kod njih zamijenjeni sa “lepa”.

Prvenstveno se gledaju crte lica i bjelina kože. Kineskinje će učiniti skoro sve da bi dobile svjetliju nijansu kože, od krema za sunčanje do radikalnih maski i izbjeljivača kože. Činjenica da negde drugdje ljudi plaćaju da bi dobili tamniji ten, njih ne dotiče.

5. Što se tiče tjelesne kulture, Kineskinje prate svjetski trend mršavljenja.

Zapravo, svako ko nije mršav, smatra se debelim. Šarliz Teron, na primjer, u Kini bi bila krupna žena. Biti debela ipak nije loša stvar, čak se smatra i slatkim. Ipak, ako ne želite da stvorite neprijatelja, nikada nemojte reći Kineskinji da je snažna.Biti buckasta i debela jeste ženstveno i slatko, dok je snaga muška osobina i skoro pa uvreda za ženu.

6. Djevojka u Kini bi trebalo da bude slatka i neodoljiva: mala princeza zauvijek.

Da bi ti postigle, one nose pastelne tonove (naročito ružičastu boju), šljokice i slatke životinje na odeći i aksesoarima. I to rade u svim životnim dobima. Žene ovo nose i kada imaju i 30, 40, 50 godina i tako dalje.

7. Dnevni raspored im je svetinja.

Kinezi ustaju rano, idu rano na spavanje i obavezno drijemaju posle ručka. Cijela Kina ima doručak, ručak i večeru u isto vrijeme. Čak i kada zakazuju sastanak, oni ne kaži tačno vrijeme, već “poslije ručka”.

8. Svaka Kineskinja zna koja je hrana “dobra za žene” u bilo kom dobu.

To je hrana koja vas čini lijepom i plodnom: đumbir, crni susam ili jojoba. One takođe više vole crni nerafinisani šećer (da, crni, ne smeđi). One imaj odbojnost prema čokoladi i generalno slatkišima. One više vole slane ili začinjene grickalice i jedu mnogo povrća i bilja, što je takođe dobro za njihovu figuru.

9. Kineskinje vole da prave selfije i da postavljaju fotografije na kineske društvene mreže.

Svaki kineski pametni telefon ima ugrađene filtere u kameru koji automatski ispravljaju sve nedostatke i čine oči većim i tamnijim. To je, između ostalog, jedan od razloga zašto se Kineskinje smatraju toliko lijepim.

10. Kineskinje imaju zanimljivu tradiciju po imenu “zuo yue zi”.

Majka novorođenčeta ostaje u krevetu mjesec dana nakon porođaja. Nikada ne izlazi napolje i umotana je u najtopliju odjeću. O bebi brine njena majka, rođake njenog muža ili posebna osoba. Smatra se da žena gubi ogromnu količinu energije tokom porođaja, i da se može oporaviti (a čak i izliječiti bolesti koje je imala prije porođaja), ako odmara mjesec dana.

11. I konačno, za ljepotu i privlačnost Kineskinja, zaslužni su i njihovi muškarci.

Ne postoji mjesto na svijetu gdje su žene više mažene i pažene.