Magazin

10 predmeta sa očaravajućim funkcijama za koje niste znali da postoje

Čovječanstvo je otišlo toliko daleko zbog otpornosti, mašte, kreativnosti i timskog rada. Taj posljednji dio je možda najvažniji od svega. Napravili smo toliko inovacija koje su našim životima bile potrebne!

Iako smo daleko od onoga što smo bili u drevnim vremenima i čak daleko od onoga kako je naša civilizacija izgledala prije jednog vijeka, ne nazire se kraj.

Međutim, ta potreba za novim stvarima i beskrajnom gladom koju svi imamo za tehnologiju i nove ideje stvorili su hiljade kompanija odgovornih za inovacije i proizvodnju novih revolucionarnih stvari. Ali postoje neke praktične stvari koje ne znamo o stvarima koje svakodnevno koristimo.

Podnožje boce vina

Da li ste primijetili tu krivinu na dnu svake bočice za vino? Da li ste ikada razmišljali o njegovoj stvarnoj upotrebi? Pa, nije zbog ljepote. To je tu da pomogne sa pritiskom kada je boca zatvorena plutom.

Pom Pom Kapa

Ove vrste šešira imaju dugu istoriju. Prema nekim izvorima, mornari su ih koristili da zaštite svoje glave od udaranja. Drugi izvori kažu da su te vrste pletenih šešira samo tradicionalna britanska regalija radničke klase.

Ručkica na retrovizoru

Postoji ručica na retrovizoru kojom podesite da vam ne smeta jako svijetlo iza.

Rupa na dnu katanca

Kroz rupicu možete nasuti ulje za podmazivanje, ili iscijediti vodu.

Rupe na Starkama

Converse cipele su već postale legendarne i čini se da nikad neće biti “van stila”. Međutim, svi smo se pitali o tim dvema rupama na dnu. Svi su mislili da su ove rupe za ventilaciju. Međutim, to nije u potpunosti tačno.

One pomažu da se patike bolje stegnu.

Ne bacajte poklopce soka

Oni su tu da vam pomognu da držite slamku.

Broj 57 na kečapu

Ovaj broj služi za lakše sipanje kečapa, samo dodirnite bocu na tom mjestu!

Kraj čačkalice je uvijek lomljiv

Neko je to učinio tako jednostavno da ga slomiš i koristiš kao stalak.

Rupe u pakovanju folije

Samo pritisnite tu na rupe, pa onda otkinite komad.

Poklopac soka od jabuke

Pravljeni su da se koriste kao kašika!
Izvor slika: awesomeftw.com