Znak da želi kraj: Šta način na koji se držite za ruke govori o vašoj vezi i braku?

Ako ste ikada bili zaljubljeni, znate koliko je sjajan osjećaj hodati pored voljene osobe koja vas drži za ruku.

Možda niste primijetili, ali ovaj mali gest govori zaista mnogo o vašoj vezi i u kom se stadijumu vi kao par nalazite.

Da li se vi držite za ruke? Pročitajte tekst i saznajte šta o vama i vašoj ljubavi govori način na koji se držite za ruke.

1.

Ako se ovako držite za ruke, znači da je vaša zasnovana na privrženosti. Ovo otkriva i da osoba čiji je dlan okrenut na dole, ima snažniju ličnost, odlučnija je i češće preuzima inicijativu.

2.


Isprepletani prsti simbolišu strast i jaku povezanost dvoje ljudi. Kada se ovako držite za ruke, važno je da oboje čvrsto držite ruku partnera. Nije dobar znak ako je jedna od ruku previše opuštena.

3.

Ovakvo držanje za ruke govori da je za vas oboje prioritet nezavisnost. Takvi parovi poštuju lični prostor i vrijeme jedno drugog. Također, može da ukazuje da par trenutno prolazi kroz delikatan momenat kada jedno od njih dvoje treba da odluči da li da ostanu samo prijatelji.

4.

Ako koristite “pomoć” druge ruke, to znači da stvari između vas dvoje postaju ozbiljne. Nažalost, to nije uvijek dobar znak: može da ukazuje i na to da se pretvarate u jednog od onih ludih, posesivnih partnera.

5.


Ovako se obično drže parovi kada posjećuju neki društveni događaj. Međutim, ako svaki dan ovako drže ruke, to znači da oni koji hvataju partnerovu ruku, traže zaštitu ili se osjećaju nesigurno u vezi.

6.


Ovo obično znači da par nije na istoj talasnoj dužini. Još ako jedan od partnera izvlači ruku, to znači da pokušava da natjera partnera da brže nego što je navikao ili navikla, donese odluku. Obično ukazuje na to da se ta osoba zasitila rutine u vezi.

7.

Ako partner izbjegava da vas drži za ruku, to može biti znak da im jednostavno nije dovoljno stalo do vas. Međutim, ponekada se dešava i zbog stidljivosti jedne strane ili želje za privatnošću. Ne donosite brzoplete odluke, već obratite pažnju i na druge znake u vašoj vezi. Vjerovatno nemate razloga za brigu.