ŽENE OD STILA NIKADA NE NOSE OVIH 5 STVARI: To je jadno i ponižavajuće

Francuskinje su odavno oličenje vanvremenske elegancije i sjajnog stila, stoga ne čudi da se i dalje prozivaju najbolje obučenim ženama na svijetu.

U nastavku pogledajte šta one izbjegavaju da nose i zbog čega, pise Zadovoljna.hr

1. Push up grudnjak

Dok žene širom svijeta žele da povećaju svoj dekolte uz pomoć grudnjaka, Francuskinje se time uglavnom ne opterećuju. Za njih su i male grudi senzualne i zato neće posegnuti za push-up modelom, nego će nositi klasične modele ili uopšte neće obući grudnjak.

Pexels

2. Štikle “neboderke”

Francuskinja nikada ne bi nosila cipele s previsokom potpeticom. Najbolje obučene žene na svijetu igraju na kartu elegancije. Za sebe će odabrati cipele sa ravnim đonom poput baletanki, a kada je u pitanju obuća s visokom štiklom, ostaće vjerne klasičnim salonkama.

Pexels

3. Istaknuto ime brenda

Francuskinje ne vole pretjerivanje, pa tako neće ni isticati logo modnih brendova u svojim kombinacijama. Za njih je to jadno i ponižavajuće.

4. Najlonke u boji kože

Za većinu modnih stručnjaka ovaj odjevni komad već je dugo na lošem glasu. Iluzija golih nogu za njih je nepoželjna i smatraju da prednost moramo da damo najlonkama u drugim bojama. Francuskinje se slažu s njima.

Pexels

5. Sportska odeća i obuća u “nesportskim” prilikama

Trenerku i patike ostaviće za teretanu ili pak neku aktivnost na otvorenom. U trenerci sigurno neće obavljati svakodnevne obaveze ili je obući za bilo kakvu priliku koja nije usko vezana za sportske aktivnosti.