Uzmi konce u svoje ruke da ne bude kasno: Ovo su situacije kada je ljubomora dozvoljena

Ljubomora u većini slučajeva ima negativnu konotaciju, a upravo se zbog toga žene često boje da pokažu da im nešto smeta.

Naravno, sasvim je glupo imati ljubomorne ispade zbog sitnica, ali u ovim je situacijama ona je opravdana:

Kad više cijeni mišljenje svoje majke

Neki muškarci smatraju mišljenje svoje majke jedinim važnim mišljenjem, a ako si u vezi s takvim, imaš apsolutno pravo na ljubomoru. Ako ti je stalo do frajera, želiš da cijeni i tvoje mišljenje, pa je činjenica da više vjeruje njoj nego tebi pomalo poražavajuća.

Unsplash

Kad izlazi baš svaki vikend

U potpunosti podržavamo razdvajanje parova i odvojene izlaske, ali ako je tvoj dečko zauzet provodom (bez tebe) baš svaki vikend, definitivno imaš pravo na ljubomoru, čak i na ljutnju.

Kad se druži s bivšom

Čak i ako su davno bili zajedno i već su neko vrijeme prijatelji, bivša djevojka je uvijek bivša djevojka, a ako često provodi vreme s njom, sasvim je normalno da ti to zasmeta.

Unsplash

Kad je popularan na društvenim mrežama

Ako se ispod svake njegove objave na društvenim mrežama stvori preko nekoliko djevojaka koje pokušavaju da ga šarmiraju komentarima, tvoja ljubomora nije neutemeljena. Naravno, on nije kriv što mu se one javljaju ali opet, vjerovatno mu i te kako odgovara što je popularan.

Kad nisi prioritet

Zaposleni muškarci su uvijek privlačni, ali ako je njegov cijeli dan prepun obaveza i ako moraš da se boriš da bi se ubacila u njegov natrpan raspored, sasvim je normalno da ćeš biti ljubomorna na sve ljude koji mogu da ga vide tada kad ti ne možeš.