TO ZNAČI DA TE MNOGO VOLI: Iritantne stvari koje samo zaljubljen muškarac može da trpi

Ovo je spisak stvari koje skoro sve žene rade, a muškarcima su odbojne, ili ih nerviraju. On ovo ne razumije, ne radi i ne želi da ga iko uvlači u to, osim ako u pitanju nije žena njegovog života, odabranica njegovog srca. Onda će učiniti sve za nju.

Ovo samo zaljubljen muškarac može da trpi:

Šoping

Svi znamo koliko muškarci vole šoping. Ali, ako to radi žena koju muškarac apsolutno obožava, ići će sa njom u šoping bez prigovora, pridržavaće joj stvari dok isprobava desetu haljinu po redu, pa će čak i pomagati pri izboru, dajući svoje mišljenje, dopustiće njoj da odabere ponešto i za njega.

Unsplash

Sapunice i ljubavne drame i komedije

Smješten udobno na kauč pored žene koja ga beskrajno uzbuđuje i zadivljuje, progutaće bilo šta, pa makar to bila i indijska sapunica. Možda nakon neke dirljive ljubavne drame ispusti i koju suzu.

Nered i aljkavost

Muškarac koji voli ženu se neće zgroziti čak ni nad zaboravljenim uloškom u kupatilu i iskorištenim brijačem na lavabou. Jednostavno će joj sljedećeg dana pomoći da sve malo dovede u red.

Unsplash

Zdrava hrana i sport

U vezi u kojoj se muškarac osjeća sretno, zadovoljno, ušuškano, pored žene u koju ima povjerenja i koju poštuje, pristaće čak i da bude pokusni kunić u svakoj njenoj kulinarskoj čaroliji, pa makar to bio i najnoviji režim organske ishrane. Piće

Ogovaranje

Ima i onih muškaraca koji ogovaraju, ali im to nije duševna hrana, kao što je nekim ženama. S obzirom da u pozadini većine ogovaranja zaista ne stoje zle namjere, zaljubljeni muškarac će to tolerisati. Čak će ponekad i učestvovati u vašem trenutnom hejtu na tu i tu kolegicu, saslušaće najnovije tračeve ko je skim šta, gdje i kako… Oni baš totalno ćoravi od ljubavi, iakno rezignirano, učestvovaće čak i u vašim spletkama. Samo vodite računa da ne pretjerujete – onog momenta kad mu dozlogrdi (kad progleda), izbrisaće vas za sva vremena.

Pixbay

Njeni roditelji

Poslije nekog vremena najnormalnija je stvar da veza uđe u tu fazu kada se on upoznaje sa vašom familijom i vi sa njegovom. Znate i samo koliko porodični ručkovi i druge tradicije i običaji mogu biti naporni. Iako nijedan muškarac zaista istinski ne uživa u mrkom pogledu njenog oca preko puta stola dok mu dodaje so, ni rasejano čavrljanje i zapitkivanje njene majke koja pokušava da otkrije što više detalja o novom “zetu”, ili pomaže staramajci oko sudova i kuhinje… zaljubljen muškarac će sve ovo stoički izdržati.

Njeno šefovanje

Niko ne voli da mu drugi diriguju životom i nameću pravila. Međutim, on je već pristao da živi sa vama, da sa vama dijeli dobro i zlo (čak i ako možda to još zvanično nije obećao). On je svjestan da će se život u paru razlikovati od samačkog života i da će neke stvari biti drugačije.

Zaljubljen muškarac će učiniti sve da promijeni svoju rutinu kako bi u njegovom dnevnom rasporedu bilo mjesta za zajedničke aktivnosti, pobijedit će svoju ljenost i želju da prosto uživa na kauču ispred TV-a sa pivom u rukama i otići će sa vama u šetnju, na kolače, u bioskop, možda će naučiti i da kuha, konačno će savladati programe na veš mašini i vještinu odvajanja veša.

Unsplash

Saplitanje na štiklama

Koliko god da muškarci vole da vide ženu na štiklama, toliko ih nervira kada sa damom na potpeticama i užasno restriktivnoj garderobi moraju da hodaju po gradu. Hiljadu puta će pomisliti: “Pa zar nisi mogla da obučeš nešto udobnije, nešto u čemu možeš da se krećeš?”

Ipak, zaljubljen muškarac će svoju sređenu ženu spretno podupirati rukom i upozoravati na rupe u asfaltu, stoički slušati kukanje o žuljevima, kupovati flastere u dežurnoj apoteci usred noći… ogrtati je svojom jaknom jer njena zimska ne ide uz odjevnu kombinaciju, pa je nije ni ponijela… samo dok to nije nešto što se odvija svakodnevno.

Male iritantne navike

Svako od nas ih ima. Možda je to grickanje noktiju, ili bilo šta što radite nesvjesno, manično… Muškarac koji vas voli nikad vam neće zamjeriti na sitnim iritantnim navikama. Neće vas zbog njih voljeti manje, ali će pokušavati da na vas utiče da pobijedite svoje slabosti.