Test ličnosti: Prva stvar koju vidite na slici otkriva šta vam najviše smeta u životu

Zanimljivo je kako jedan kratki psihotest može da vam otkrije mnogo toga o vama samima, ponekad čak i više nego što bi to mogao uraditi vaš najbolji prijatelj.

Ovog puta je u pitanju test koji otkriva vašu mračnu stranu, tačnije šta je to šta vas najviše koči u životu. Prvo što primjetite na fotografiji otkriva šta vam najviše smeta u životu.

Jezero i šumu-glavom kroz zid

Vi imate naglašenu potrebu da istražujete svijet oko sebe, ali prvenstveno zarad zadovoljenja ličnih poriva. Kada ostvarite svoje ciljeve i zadovoljite svoje široke apetite, onda i drugi mogu da budu zadovoljni. Užitak, radost i sreću dijelite sa drugima, ali zauzvrat očekujete neko posebno zadovoljstvo, priznanje ili „nagradu“. Veoma ste uporni u svojim namjerama i skoro uvijek pronalazite način ili opravdanje da ostvarite svoje ciljeve. Ukoliko ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, tražite način da brzo „kompenzujete gubitak“ i da potisnete svoju slabost. Iskustvo na vas djeluje vrlo poučno, ali ponekad zbog skrivene slabosti popustite pred novim izazovom. U suštini vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ali, vama su potrebni drugi da biste se zaustavili u kritičnom trenutku.

Plavo nebo-stalno težite promjenama

Vi umijete da skrenete pažnju ili da ostavite utisak, već na prvi pogled ili kroz neobičan stil ponašanja i originalnost. Privlače vas nesvakidašnje situacije, ponekad želite da prekoračite pravila ili „postavljene granice“. Nesvjesno se upravljate po principu: kad je dobro Vama – dobro je i drugima, kada je loše Vama – drugima je još gore. Posjedujete ogromnu energiju, ali nije lako kontrolisati tu snagu koja oscilira. Pozitivan puls stvara mogućnost za radost, užitak i sreću, ali vas unutrašnji impuls za promjenom je jači od potrebe da se ustalite. Kada ste razočarani, tužni ili povrijeđeni, učinićete sve što je potrebno da „eliminišete“ neprijatnost. Učite na svojim greškama. Prekidi, odricanje i kažnjavanje je cijena koju plaćate ili naplaćujete za različite propuste. U suštini vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Vaša velika slabost je, da ne znate da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate sklonost ka različitim opsesijama.

Planetu

Zemlju-preosjetljivi ste Kod vas je naglašena velika maštovitost i emotivnost, ali upravo ta duboka emotivnost (preosjetljivost) predstavlja vašu najveću i istovremeno najslabiju stranu ličnosti. Ukoliko svoju energiju usmjeravate ka afirmaciji i zadovoljstvu, ako vas prati harmoničan odnos sa drugima – vi predstavljate beskrajni izvor radosti. Ali, ako doživljavate razočarenje, bol i patnju okrećete se od drugih i postajete skloni (samo)kažnjavanju i autističkim predstavama. Bez obzira koliko djelujete „zavisni“ od drugih, vi duboko u sebi težite ka kompletnom razvoju ličnosti i zadovoljenju svojih potreba o „savršenstvu“. U suštini vi ste jači nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Imate sjajan instinkt za samoodržanjem, umijete da predosjetite opasnost ili nevolju i kada se nađete u neprijatnoj situaciji – to je zato što ste sami „tražili“ novi izazov, iskustvo ili nešto „nemoguće“. Vi znate da stanete u kritičnom trenutku, ali, ako želite možete da zaustavite i druge. Imate naglašenu sklonost ka velikim fantazijama.

Ženu

Težite ka ekstremima Za vas se najveći životni izazovi kriju u drugim ljudima i u odnosu s njima; kroz njihove postupke, ponašanje i djelovanje. Pokreće vas velika strast, impuls koji se zasniva na čulnosti, putenosti, dodiru, hedonizmu, užitku. Bez obzira na to koliko djelujete snažno (psihološki ili fizički) u osnovi vi ne možete bez drugih. Težite ka ekstremima, dozvoljavate drugima da vas usreće, ali takođe i da vas razočaraju, osujete i povrijede. Za vas faktor iskustva nema bitan uticaj, skloni ste ponavljanju principa istih grešaka (karma ili?) u novim ili sličnim situacijama, kao i s novim osobama. Ponekad hodate po „tankoj liniji“ između radosti i tuge, sreće i nesreće, stvaralačkog i rušilačkog nagona… kao u igrama bez granica vama je važno da se krećete i da idete dalje kroz život. U suštini vi ste slabiji nego što se predstavljate pred svojom okolinom i nego što to drugi misle. Ponekad ne znate da se zaustavite u kritičnom trenutku. Imate naglašenu sklonost ka fiksacijama. (Noizz.rs)