Svi raspravljaju o tome ko je ovdje BAHAT, a KO JE U PRAVU: Šta vi kažete?

Saobraćajne gužve nesnosne su same po sebi, a još je gore kada se u cijelu igranku uključe i bahati vozači koji bi nekako da preskoče kolonu. Međutim, nekada je ono što mi vidimo kao bahaćenje zapravo ispravan način vožnje.

Tako, recimo, vozača koji se na silu u ovoj situaciji ubacuje u susjednu traku i moli da ga neko pusti obično karakterišemo kao bahatog, međutim biće da je ipak on u pravu.

– On je bahat i čeka posljednji čas da se prestroji – uglavnom su komentari koji prate ovu sliku.

Youtube

Međutim, zapravo se radi o tehnici prestrojavanja “rajsferšlus”, koja u suštini označava to da svi automobili iz lijeve trake moraju da propuste svako po jedno vozilo ispred sebe iz desne trake. U Njemačkoj je ova metoda ne samo preporučena, nego i zakonski propisana, a i u ostalim zemljama se preporučuje, piše Blic.rs.

Inače, ova tehnika, ukoliko svi vozači učestvuju u njoj, savršeno rješava saobraćajne gužve i zastoje, ali samo ako svi učestvuju. Dovoljno je da jedan vozač odbije da propusti vozilo i da se cijela konstrukcija raspadne – zato većina vozača i mrzi ovaj metod.

A šta vi kažete na ovu metodu i ko je ovdje bahat – vozači koji žele da se prestroje ili oni koji ne žele da ih propuste?

Pogledajte video: