SVE VRIJEME POGREŠNO MOKRITE U TOALETU: Ginekologinja OBJASNILA kako se to zaista radi!

Iako ste vjerovatno mislili da je nemoguće napraviti grešku pri odlasku u toalet, čini se da postoji ‘ispravan’ način mokrenja – tako barem u njenom videu kaže ginekološki hirurg i urolog dr. Teresa Irvin, koja je svojim pratiocima pokazala dva načina – pogrešan i pravi.

– Većina nas je naučila da pogrešno mokri – kaže dr. Irving takođe demonstrira uspravno sjedenje u toaletu, napominjući da se „na ovaj način bešika ne isprazni dobro“.

Naime, ako sjedite uspravno, kaže ona, čak i trećina urina ostane u bešici.

@dr.teresa.irwinDid you know with a simple adjustment you can increase your bladder health? #doctor #healtheducation #healtheducator #women #mom #texas #fyp

♬ original sound – Dr. Teresa Irwin

– Tačan način je da sjednete na toalet ‘kao kauboj’, odnosno da nagnete telo naprijed, postavite laktove neposredno iznad koljena, s nogama na podu ispruženim – objasnila je hirurg u svom videu, koji je uhvatio mnoge žene .

– Nevjerovatno je da tek učim kako da pravilno ispraznim bešiku u ovim godinama – napisala je jedna prijateljica u komentarima, a drugi kaže da je ‘do sada bila sigurna da nešto nije u redu s njom, jer je prilikom mokrenja uvijek imala da se nagnete napred … ‘, prenelo je “The Sun”.