Spojite šake i preklopite palčeve. Da li je lijevi ili desni palac na vrhu?

Stručnjaci za govor tijela vjeruju da način na koji prekrštate palčeve puno govori o vama. Ovaj zaključak zasnovan je na istraživanju koje je proveo nobelovac Roger Wolcott Sperry.

Njegovo istraživanje dokazalo je da je mozak podijeljen na dva dijela – lijevi i desni – a ponašanje osobe može zavisiti o tome koji je dio aktivniji.

Saznajte više stvari o sebi u nastavku.

1. Lijevi palac na vrhu

Illustrated by Anna Syrovatkina for Bright Side

Vi ste neko ko nikada ne donosi odluke u žaru trenutka. Prije donošenja zaključka, izvagate prednosti i nedostatke. Također vas je vrlo teško prevariti. Imate urođenu osobinu da vidite kroz laži drugih ljudi.
Zbog toga vaši prijetlji i članovi porodice cijene vaše savjete. Sve to ne znači da ste ozbiljna osoba. Vaš neobičan smisao za humor čini vas magnetima za ljude na društvenim okupljanjima.

Također ste romantičar koji tačno zna kako se nositi s udvaranjima. Znate tačno šta trebate reći i kada to reći.

2. Oba palca u istoj ravni

Illustrated by Anna Syrovatkina for Bright Side

Perfekcionist ste i očekujete isti nivo predanosti i koncentracije i od drugih. Vodstvo vam prirodno dolazi i uvijek vodite svojim primjerom. Ali, to ne znači da niste pažljivi prema potrebama i okolnostima drugih ljudi.

Uvijek čujete mišljenje drugih ljudi i pokušavate razumjeti njihovo gledište prije donošenja odluke. Vaša iskrenost ponekad može razoružati neke ljude.

I u vezama cijenite iskrenost i nikada ne zazirete od izražavanja svojih misli niti zaustavljate voljenu u tome.

3. Desni palac na vrhu

Illustrated by Anna Syrovatkina for Bright Side

Vi ste osoba s visokim emocionalnim koeficijentom. Možete shvatiti šta osoba osjeća čak i kad možda pokušava sakriti svoje stvarne emocije. Ova jedinstvena sposobnost olakšava drugima da vam se otvore.

Ova sposobnost vam takođe pruža perspektivu koju drugi ne mogu vidjeti, pomažući vam da razmišljate izvan okvira i omogućujući vam da donosite ispravne odluke. Iako za donošenje odluka nakon emocionalnog odmjeravanja svih ostalih aspekata ponekad treba vremena. Vaša sposobnost da razumijete duboke emocije i pružite toplinu privlači ljude.

U vezama razumijete neizgovorena osjećanja vašeg partnera. Nikada nećete imati problema udovoljiti svim emocionalnim potrebama.