SKRIVENI STRAHOVI O KOJIMA 90% MUŠKARACA NIKADA NE PRIČA: Broj 7 muči svakog muškarca

Kroz stoljeća društvo je etiketiralo muškarce kao utjelovljenje snage.

No, oni su nerijetko samo ranjiva i krhka bića, bića koja imaju mnoštvo briga.

Evo nekoliko stvari koje brinu većinu muškaraca:

Kako njihovo tijelo izgleda

Žene su svjesne svojih figura i brige o svom tijelu kroz dijetu i zdraviji način života, a muškarci se uglavnom ne susreću s takvim problemima, ali to ne znači da ni muškarci nisu zabrinuti za svoje tijelo. Muškarci su također svjesni svoga tijela i često uspoređuju s dotjeranim modelima koje vide u muškim časopisima. Zbog toga muškarci posjećuju teretane i skloni su uvlačenju stomaka kada pored njega prođe djevojka. Možda je njihov najveći strah onaj prokleti ogromni stomak koji jednostavno neće da nestane.

Pexels

Novac

Projektiran mislima da su oni ti koji brinu o porodici, svaki odgovorni muškarac uvijek će se brinuti o svojoj financijskoj situaciji, čak i ako nema porodicu. Iako su briga, ljubav i pažnja važni za ženu, muškarčev podsvjesni način razmišljanja uvijek će biti novac koji će omogućiti ženi.

Visina

Idealna osobina muškarca je „biti visoki“. Od pamtivijeka, ta fraza idealnog ženskog muškarca iz snova u romantičnim romanima je onaj visoki tamni zgodni muškarac. Visina jako brine muškarce.

Pixbay

On druge muškarce smatra prijetnjom

Muškarci mogu biti ljubomorni, to je uobičajena osobina. Muškarci vide druge muškarce u životu sa partnericom kao potencijalnu prijetnju. Iako vaš partner neće pokazivati ​​znakove da je zabrinut kada s njim razgovarate o muškom kolegi, unutar njega se događa prava borba. Morat ćete se potruditi da mu pokažete da je on broj 1 u vašem životu.

Briga o kosi

Mnogi muškarci imaju problema s kosom i čak se boje da će biti ćelavi. Čak i dlake na tijelu mogu predstavljati problem, je li ih previše ili premalo? Sijeda kose je još jedno pitanje koje plaši muškarce jer to znači ili prihvatiti i izgledati starije ili proći kroz to iskušenje bojanja vaše kose.

Dijeta. Da muškarci brinu o svojoj hrani

Danas se sve više muškaraca brine o svom izgledu i tijelima i hrani koju jedu. I muškarci vole da su zdravi, iako o tome ne pričaju puno.

Izražavanje emocija

Koliko je muškaraca čulo rečenicu: “Ne plači! Ti si muškarac! “To je donekle ugrađeno u muškarčevu psihu od malih nogu. Zbog toga se muškarac često plaši otvorenog izražavanja emocija. Muškarac nikad neće biti manje muško ako plače ili izražava svoje osjećaje.Izraz emocija nikada nije znak slabosti.

Plaši se odlaska ljekaru na određene preglede

Vjerovali ili ne, ovo se naziva sindrom bjelog ogrtača gdje prilično puno muškaraca mrzi doktora kod kojih odlaze na preglede za stanja poput hemoroida ili problema s prostatom. Koliko god mogu, pokušati će i sami liječiti problem sve dok ne postoji opcija nego da idu liječniku. To je još jedan razlog zašto časopis poput Men’s Health dobija puno pretplatnika jer muškarci mogu lako čitati o simptomima bez skidanja hlača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *