SAMO OVAKO ĆE ZAUVIJEK BITI TVOJ: Naučnici definisali 5 osnovnih stvari koje morate uraditi kako bi smanjili rizik da vas partner prevari na MINIMUM

Klinički psiholozi i bračni savjetnici sproveli su eksperiment sa preko 800 parova i otkrili da muškarci i žene imaju osnovne potrebe koje treba zadovoljiti kako bi se smanjile šanse za nevjeru.

Pogledajte šta je to vama i vašem partneru potrebno kako biste bili sretni.

1. Njoj je potrebna nježnost, a njemu intimnost

– Ženama je potrebna nježnost.

Ne radi se samo o nježnost, već i o privrženosti i ljubavi. Ova osjećanja se mogu izraziti na više načina: ljubljenjem i grljenjem, pozivanjem i uopšteno nežnim gestovima. Sve ovo čini da se žena osjeća ugodno i zaštićeno.

– Muškarcima je potrebna intimnost.

Žene često potcenjuju mušku potrebu za intimnošću. Psiholozi smatraju da su muška potreba za intimnim odnosim i ženska potreba za nježnošću povezane. Ako muškarac ne pokazuje ljubav i nježnost, veće su šanse da neće imati intimne odnose. I obrnuto…

2.Njoj je potrebno da razgovara, a njemu da ima prijatelja za hobije i zabavu

– Žene imaju potrebu da razgovaraju.

Copy

Ženama je potreban muškarac da ih sluša i da povratnu reakciju na ono što govore. Dok se udvaraju jedno drugom, partneri veselo razgovaraju jedno sa drugim. Žene žele da tako ostane i u braku. Kako bi bila zadovoljna, ženi je potrebno oko 15 sati pažnje muškarca sedmično. To je malo više od dva sata dnevno.

– Muškarcima je potrebno da im žena bude društvo za zabavu.

Žene često dijele partnerova interesovanja dok se zabavljaju: idu na pecanje, igraju hokej i tako dalje. U braku, ili pokušavaju da partner uživa u onome što one vole ili ga puste da se sam bavi svojim hobijima. Međutim, za muškarce je veoma važno da im žene budu dobro društvo. Prema psiholozima, opuštanje sa ženom je druga najvažnija stvar za muškarca.

3.Njoj je potrebna iskrenost, a njemu da ima atraktivnu ženu

– Ženama je potrebna iskrenost i otvoren partner.

Ženino povjerenje je zasnovano na iskrenosti partnera. Zbog toga, kako ne bi izgubio njeno povjerenje, muškarac mora biti iskren i sa najmanjim detaljima.

– Muškarcima su potrebne fizički atraktivne žene.

Hajde da budemo realno: muškarci ne mogu cijeniti ženu samo zbog njene inteligencije. Potrebno je da one budu i fizički atraktivne.

4.Njoj je potrebno da ima dovoljno novca, a njemu da ima udoban dom

– Ženama je potrebno da imaju dovoljno novca.
Možemo reći da novca nikad dovoljno, ali postoji određena količina neophodna za život, stabilnost i sigurnost.

– Muškarcima je potreban udoban dom.

Muškarci se svakodnevno sreću sa mnogo obaveza i problema, pa je važno da imaju uredno i čisto mjesto za odmor. Ta potreba je toliko jaka da čak sanjaju o njoj.

5.Njoj je potrebno da ima muža koji je dobar otac, a njemu je potrebno divljenje

– Ženama je potrebno da njihovi muževi budu dobri očevi.

Za žene je važno da oni budu dobri uzori svojim sinovima i primjer savršenog muškarca svojim kćerkama. Takođe, muškarci moraju učestvovati u razvoju i obrazovanju svoje djece.

– Muškarcima je potrebno da im se dive.
Za muškarce je važno da budu ponosni na sebe i da im se njihove žene dive. Iskreno divljenje je za njih ozbiljna motivacija. Inspiriše ih da urade još više.