Psiholozi potvrdili: Evo šta dužina kose otkriva o vašem skrivenom karakteru

Istraživanje je pokazalo da je naša frizura zapravo odraz naše istinske ličnosti.

Pogledajte šta sve kosa može otkriti o nama.

Kratka kosa

Unsplash

Žene sa ovakvom frizurom nemaju baš mnogo vremena za feniranje i sređivanje. Takve žene se obično bave sportom, vole druženja i stalno su u nekom pokretu. Pune su samopouzdanja i obično na veoma važnim pozicijama. One vole svoj posao i uvijek uspijevaju hladne glave da prođu i kroz najteže situacije. Međutim, znaju da budu i veoma brzoplete.

Paž

Unsplash

Sa ovakvom kosom žena mora da brine i o stilu koji će da prikaže. Ako se trudi da joj frizura bude savršena, može da izgleda ozbiljno, sa šnalicama može da izgleda djetinjasto ili moderno. Ove žene ne možete baš staviti u jedan koš. Prosto ne znate da li da očekujete spontanu ženu otvorenu za nove avanture ili pouzdanu ženu koja uredno planira svoju budućnost. Međutim, ono što je sigurno je da su ove žene takve da se nikada ne boje da iznesu svoje mišljenje i da stanu iza njega.

U poslu su veoma uredne. Dobro prave ravnotežu između socijalnog života i posla, ali kao i žene sa kratkom kosom znaju da prave greške zbog svoje brzopletosti.

Kosa do ramena

Unsplash

Ove žene nisu mogle da se odluče između kratke kose i duge kose pa biraju zlatnu sredinu. Te žene su karakteristične po tome da teško donose odluke. Stalno nešto maštaju i vole da odugovlače na svim poljima. Njima je potreban neko ko će da ih motiviše da bi išle napred. Ovakve žene su obično zadovoljne svojim izgledom i time što privlače ljude oko sebe. One su veoma komunikativne i veoma brzo stvaraju neraskidiva prijateljstva.

Cijene radne navike, izazove i odgovornosti koje donosi posao.

Duga kosa

Unsplash

Ove žene u ljubavi ne vole avanture već duge i ozbiljne veze. Međutim, teško dolaze do toga pošto su veoma probirljive što se tiče partnera. Međutim, kada dođu do tog partnera daju mu cijelo srce.

Žene sa dugom ali stepenastom kosom nisu baš mnogo probirljive i spremne su na kompromis kada je odabir muškaraca u pitanju.

Žene sa dugom kosom, ali jednake dužine, su veoma patrijarhalno vaspitane. U potpunosti osjećaju da su nježniji spol, i žele da ih muško tako i tretira. To znači da žele da njihov muškarac bude kao princ iz bajke.

Ovakvoj kosi je potrebno dosta njege kako se ne oštetila. Niko nema toliko slobodnog vremena da stalno brine o takvoj kosi. Zato se ponekad ove žene čine pomalo arogantno, ali taj utisak je lažan. One su pažljive, veoma strpljive i sanjare dosta. Odlučne su pa znaju tačno šta hoće da postignu od svog života i streme ka tome. Obično im se ta upornost i isplati.