Privlače sreću kao magnet: Ako ovih 5 predmeta unesete u kuću baš sve će vam ići od ruke

Prema pravilima feng shuia ovi predmeti u kući donose sreću i protok pozitivne energije.

Provjerite da li možda imate ovih 5 predmeta u svom domu.

1. Potkovica

Možete da ih pronađete svuda, a vjerovatno ste ih kod nekoga u kući i vidjeli, ali da li znate zašto se smatraju amajlijama sreće? Tradicija seže još u davnu Irsku i njihove legende i priče.
Neki kažu da će ona istjerati sve loše iz kuće, a neke legende tvrde da će držati zle ljude podalje. Šta god da je istina, postavite je iznad ulaznih vrata kako bi štitila domaćinstvo.

2. Simboli kornjače

Baš kako se u Irskoj vjeruje da je potkovicu dobro imati u kući, tako se prema pravilima feng shuia vjeruje da kornjača štiti dom i veoma je jak simbol. Bilo da se radi o pravom oklopu kornjače ili plastičnoj verziji, ona bi trebalo da bude jak čuvar doma, a stavlja se kod ulaznih vrata.

3. Bambus

Kineska kultura objašnjava bambus kao biljku koja je integralni dio svakog doma. Kako bi dobra energija kružila , ova biljka mora da zauzme mjesto u vašem domu. Savjet je da se čuva u dnevnom boravku.

Unsplash

4. Crvena boja

Crvena boja se u nekoliko kultura povezuje sa dobrom srećom. Kinezi Novu Godinu uvijek čekaju obučeni u crveno i u crvene koverte stavljaju novac. U Indiji mnoge mlade nose crvene haljine kao simbol čednosti i prosperiteta. Vaza ili tepih u crvenoj boji biće dovoljni da vas zaštite.

Unsplash

5. Žir

Bilo da ga držite u posudi ili na prozoru, prema tradiciji sjevernih zemalja Evrope on će vas štititi i dati vam snagu jaku kao drvo na kojem žir raste.