PRIČA SE DA ŽIVI U IZNAJMLJENOM STANU I DA LJETUJE KAO OBIČAN SVIJET: Ovako izgleda Angela Merkel kada se skine u kupaći

Angela Merkel (68) koju su Nijemci do skoro zvali “mama”, a ostatak sveta “kraljica Evrope”, uvijek smo navikli da viđamo u jednostavnim modnim kombinacijama koje priliče ženi njenih godina i zvanju koje je imala do prije malo više od pola godine – Njemačka kancelarka.

Ali i tako visoko rangirana dama ima pravo na odmor. Pa je tako pre nekoliko godina uslikana na plaži – i to u kupaćem kostimu. Jako su rijetke prilike bile kada smo je vidjeli u nečem ležernijem, a kamoli u kupaćem kostimu, pa su fotografije prve žene Njemačke obišle planetu brzinom svjetlosti.

Njen suprug, Joakim Zauer je profesor na berlinskom univerzitetu. Ne voli publicitet pa se čak nije ni pojavio na Merkelovoj inauguraciji 2005. godine. Voli operu i šetnju, a vozi se jeftinim avio letovima čak i onda kada mu bilo je dozvoljeno da putuje sa Angelom zvaničnim avionima. Zbog njegovog interesovanja za operu, a nedostatka istog za javnost, Nijemci ga zovu “Fantom iz opere”.

Priča se da žive u iznajmljenom stanu, i da vrijeme provode najčešće čitajući ili kuhajući.

Angela Merkel je izašla iz politike 8. decembra 2021. godine.

Ispod teksta pogledajte kako izgleda bivša kancelarka u kupaćem i kako ljetuje: