Pazite se pogrešnog izbora: 9 osobina koje otkrivaju da će muškarac biti dobar muž

Ovih 9 osobina je univerzalno kod svakog muškarca kojeg žene prepoznaju kao dobrog supruga.

Šta treba da ima muškarac koji je „materijal za brak“?

1. Inteligencija

Inteligentni muškarci rijetko padaju pod tuđi uticaj i lakše se probijaju kroz život. A, žene žele stabilne muškarce koji se neće promijeniti preko noći ili kod prve prepreke.

Unsplash

2. Kompatibilan fizički izgled

I ne govorimo o izvajanim trbušnjacima i savršeno oblikovanim ramenima, već o kompatibilnosti figura. Žene više vole muškarce koji su srazmerni sa njima, ni previše mršavi, ni previše debeli u poređenju sa njihovim oblikom tijela, piše crnobelo.rs.

3. Prirodni smisao za humor

Dokazano je da žene više vole muškarce koji imaju smisla za humor i ako treba da biraju između muškarca koji izgleda odlično i muškarca koji zna da ih nasmije – izabrat će ovog drugog. Ali, žene razlikuju isforsirani od prirodnog humora, zato bez naprezanja.

Unsplash

4. Pokazivanje iskrenih emocija

Mnoge žene izbjegavaju muškarce koji glume da su „čvrsti kao stijena“, jer smatraju da oni nemaju dovoljno emocija i saosjećanja. Pa, ako muškarac pokaže barem i najmanju emociju, dobija potencijal da postane stalni partner.

5. Podrška u sretnim trenucima

Istina je da svako želi podršku kada prolazi kroz teške životne situacije, ali žene obraćaju veću pažnju na to kako muškarac reaguje na njihovu sreću i uspjeh.

Unsplash

6. Stav „žena treba da sjedi kući“ ne smije biti u njegovoj glavi

Po ovom pitanju, feminizam ima mnogo različitih stavova, mišljenja i diskusija, međutim, u posljednjih nekoliko godina žene mnogo obraćaju pažnju na to kako njihov partner gleda na ovu temu.

Pa ako muškarac ima stav da je „supruga za kuću, kuhinju i za čuvanje djece“, šanse za razvod se povećavaju.

7. Razumno trošenje novca

Da se ne lažemo, stabilna finansijska situacija i pametno raspoređivanje novca, ključni su za skladno funkcionisanje. Pa tako, muškarac koji nerazumno troši, odmah „ispada iz igre“.

Unsplash

8. Dobra procjena kada je vrijeme za „korak dalje“

Muškarac koji je dobar materijal za supruga zna da je pažljivo izabrani tajming tajna uspjeha. Odnosno, muškarca koji zna da procijeni kada je vrijeme za korak dalje, žene gledaju sa divljenjem.

9. Sretno djetinjstvo

Žene smatraju da su muškarci koji su imali sretno djetinjstvo sposobniji da svojoj djeci prenesu lijepe uspomene i da ih ponovo prožive sa njima.