Ovo može samo ženski mozak: 10 genijalnih trikova u koje ćete se odmah zaljubiti

Svaka djevojka može izgledati 100% sjajno, a da pritom ne potroši gomilu novca i vremena na to. Naravno, mora da zna neke pametne trikove. Mi smo odlučili da podijelimo sa vama neke od ovih sjajnih trikova za dotjerivanje koji će vam potpuno promijeniti život.

Ne koristite peškir ako želite meku kožu

Ovaj trik je prilično popularan u Koreji i veoma jednostavan. Nakon što se umijete, ne trljajte lice peškirom, već ga odmah namažite hidratantnom kremom. Na ovaj način, koža će bolje upiti kremu i ostat će meka.

Zagrijte pakovanje vašeg omiljenog sredstva za ljepotu da biste izvukli i posljednju kap

Ako ćete svakog trenutka ostati bez korektora, a nemate vremena da kupite novu tubu, samo je zagrijte fenom za kosu. Zagrijani korektor će iscuriti niz tubu i moći ćete da ga iskoristite do posljednje kapi.

Da biste izabrali pravu nijansu, testirajte karmine na jagodicama prstiju

Po pravilu, svi testiramo karmine na ručnom zglobu. Međutim, mnogo je bolje to raditi na jagodicama prstiju. Naši prsti imaju isti svijetlo crveni pigment kao naše usne.

Zagrijte stari ruž da bi izgledao potpuno novo

Uzmite ruž, stavite ispod njega svijeću i zagrijte ga. Punjenje će se rastopiti i raširite po cijeloj odjeljku. Kada se ohladi, ruž će ponovo izgledati kao nov.

Zagrijte uvijač za trepavice pomoću fena prije korištenja

Prije nego što upotrebite uvijač, možete ga zagrijati pod vrućom vodom ili pomoću fena. Trepavice će duže biti uvijene.

Napravite ekološku maskaru koja ne oštećuje trepavice niti kožu

Smrvite nekoliko tableta aktivnog uglja. Pomiješajte sa prahom malo gela od aloje. Osim što je postojana, ova maskara neće naškoditi vašim očima i koži.

Koristite ljepljivu traku da biste spriječili da vam nokti lete dok ih režete

Ako ste umorni od traženja malih djelića noktiju po raznim ćoškovima stana, zalijepite parče ljepljive trake na grickalicu i riješili ste problem.

Neka vam četke za šminkanje dugo traju

Čekte za šminkanje će sačuvati svoj oblik ako se redovno peru i vertikalno suše. Tabla sa štipaljkom će poslužiti ovoj svrsi. Samo preko četki stavite elastičnu gumicu kako biste ih osigurali.

Balzam za usne je sjajno sredstvo za omekšavanje zanoktica

Ne bacajte pare na skupa sredstva protiv zanoktica, već iskoristite balzam za usne. On sadrži sastojke koji će omekšati kožu oko zanoktice, izliječiti mikrofisure i obezbijediti dodatnu hidrataciju.

Da bi vam se krema bolje upila, koristite bočicu od roll-on dezodoransa

Ne bacajte praznu bočicu od roll-on dezodoransa. Temeljno je operite i sipajte u nju kremu, gel ili ulje. Kuglica dezodoransa dat će efekat masaže i pomoći da koža bolje upije kremu.