Ovo je tajna: Evo kako da odgojite dijete da ne bude materijalista u današnjem svijetu

Kako društvo napreduje, a život postaje sve pogodoniji, ljudi sve više postaju materijalisti i konzumeristički prilagođeni trendovima.

Istovremeno, mi se sada suprostavljamo materijalizmu i čini se da mlađe generacije zapravo nisu baš materijalističke. Međutim, to ne mijenja činjenicu da su studije dokazale da je svijet, općenito, znatno više materijalan nego ikad.

Profimedia

Da bi riješili ovaj problem, roditelji trebaju odgajati današnju djecu na takav način da im materijalizam ne znači više od sreće. Ne bi trebali posvetiti svoj život akumuliranju bogatstva kako bi mogli trošiti ekstravagantno.

Evo kako da odgojite dijete koji nije materijalistički nastrojeno.

Kako odvojiti svoju djecu od primamljivosti materijalizma?

Kad vjerujete da svjetovna dobra imaju prednost nad duhovnošću i moralom, tada ste kupili materijalizam.

Vjernici ove ideologije misle da ih samo materijalna imovina može usrećiti. Ali taj je osjećaj prolazan prije nego što to shvate.

To ih vodi u beskrajnu potragu za popunjavanjem odsutnosti sreće u njima, ali ta praznina ostat će u njima cijeli život. Očito je da nijedan roditelj neće poželjeti da njihova djeca prođu kroz sve te bolove.

Objavljena je nova studija koja otkriva promjene koje trebamo napraviti da bismo se oslobodili ove ideologije.

Unsplash

Mladi od jedanaeste do sedamnaeste godine prošli su kroz niz testova koji će pokazati koliko cijene svjetovna dobra i cijene li ono što već posjeduju.

Rezultati su otkrili da postoji vidljiva veza između zahvalnosti i nedostatka interesa za materijalno bogatstvo.

Ispitanici koji su bili najzahvalniji bili su oni koji nisu bili skloni materijalizmu.

Učite djecu da budu zahvalna

Biti zahvalan znači cijeniti stvari kojima vas je život blagoslovio. To je u direktnoj suprotnosti s načinom na koji razmišljamo kad smo materijalisti, jer ćemo se tada zadovoljiti stvarima koje već imamo, a bit ćemo nesretni, jer smatramo da nemamo dovoljno.

Unsplash

Pa šta čini djecu zahvalnima? Na ovo nije teško odgovoriti. Sve što trebate je neprestano ih podsjećati da budu uvijek zahvalni i da izražavaju zahvalnost.

U sporovedemo istraživanju neki ispitanici su vodili dnevnik svih stvari na kojima su bili zahvalni i bili su najmanje materijalistički nastrojeni od svih sudionika. Kupite svojoj djeci lijep dnevnik koji mogu voditi kraj kreveta i potaknite ih da zabilježe nekoliko stvari na kojima su zahvalni svakog dana.