Ove stvari sretni parovi rade prije spavanja

Četiri od pet parova smatraju Facebook glavnim razlogom zašto su prekinuli.

To je zbog činjenice da ljudi provode više vremena na internetu nego da razgovaraju jedni s drugima.

U nastavku pogledajte 10 stvari koje rade sretni parovi pred spavanje.

Pročitajte ih i možda usvojite neka nova ponašanja koja će vam pomoći da izgradite bolju vezu.

1. KUHAJTE I JEDITE SKUPA

Dok dijelite obrok, komunicirate jedno s drugim, osjećate svoju povezanost i možete razmjenjivati svoje planove i ideje.

2. RAZGOVARATE O NAJBOLJEM DIJELU DANA

 

Jedan od koraka za dobar san i zdrav odnos je izbjegavanje stresnih ili anksioznih diskusija. Razlog je u tome što bi moglo doći do povećanog otkucaja srca i povećane napetosti. Čak i ako dan nije bio tako dobar uvijek možete pronaći nešto pozitivno za razgovor i pustiti partnera da spava, bez briga.

3. URONITE JEDNO DRUGOM U OČI

Samo sjedite jedan nasuprot drugome i gledajte u oči. Pokušajte osjetiti vezu i pokušati pročitati emocije u očima vašeg partnera.

4. PRISJETITE SE ZAJEDNIČKIH TRENUTAKA

Prije nego što odete u krevet, pokušajte se sjetiti kada ste prvi put sreli svog partnera. Podijelite svoje dojmove o tome i zamolite partnera da vam kaže šta osjeća.

Zajedničke uspomene ujedinjuju vas i vraćaju u ugodne trenutke, te učvršćuju vaš odnos.

5.MASIRAJTE JEDNO DRUGO

Prema studijama, parovi koji redovito masiraju jedni druge su sretniji. 15-minutna masaža za svakog partnera, najmanje 2 puta sedmično, učinkovita je za mentalno i fizičko zdravlje. Osjećate se bolje, a istovremeno dajete i primate masažu.

6. MALO I ZAPLEŠITE

Maksimizirate kognitivnu funkciju tokom plesa, i što je najvažnije, vježbat ćete dok se zabavljate sa svojim partnerom. Plesanje je dobro za strast u vašem odnosu. Također vam pomaže da obratite pažnju jedni na druge. Radite kao tim, podržavajući i prateći jedni druge. Vi komunicirate u neverbalnom i verbalnom obliku i poboljšavate saradnju i poštovanje.

7. PJEVAJTE PARTNERU

Pjevanje prije spavanja je sjajan način povezivanja. Dok pjevate, oslobađate energiju, vaše raspoloženje se mijenja i osjećate se sretnijim. Osim toga, pjevanje ispred nekoga poboljšava vaše samopouzdanje.

8. ČITAJTE JEDNO DRUGOM

Dok čitate, oboje otkrivate nove stvari i dobivate mnogo informacija za priču. Učite zajedno, postanite pametniji i dijelite slične interese.

9. IZRAZITE ZAHVALNOST

Prije nego što zaspite, zahvalite se partneru za doručak ili za čuvanje djece. Na razne načine možete pokazati svoju zahvalnost: pripremite toplu kupku za voljenu osobu, pripremite vrući čaj ili na drugi način brinite o njihovoj udobnosti. Osnažit će vaš odnos.

10. IDITE NA SPAVANJE U ISTO VRIJEME

Da bi se održala toplina odnosa i da nema osjećaj usamljenosti, parovi bi trebali ići u krevet oko istog vremenskog razdoblja. To sprječava negativne noćne navike, pruža više vremena jedni drugima i pomaže jačanju veze.