Osam stvari s kojima ćete ga razmaziti do besvijesti

Ova djela govore puno više od bilo kojih riječi.

Pošaljite mu poruku ‘vidjela sam ovo i sjetila se tebe’. Bilo da je riječ o šali koja je baš po njegovom ukusu, članku koji bi ga mogao zanimati ili nečem desetom, ovakvim ćete mu sitnicama dati do znanja koliko vam je stalo.

Razmazite ga malenim gestama. Dižete li se redovno pola sata prije njega, neka ga dočeka šolja tople kafe ili omiljeno pecivo. Povremeno radite stvari koje oboje mrzite. Možda mrzite kuhati i on zna da to mrzite, ali cijenit će ako se ponekad potrudite samo kako bi ga razveselili.

Flertujte. Samo zato što ste već dugo zajedno ne znači da je iskra nestala. Redovno flertovanje izvrstan je podsjetnik koliko vas još uvijek privlači.

Redovno komunicirajte. I vi i on imate obaveze, ali niko nije toliko zaposlen da ne stigne poslati jednu lijepu poruku u danu koja puno znači i otkriva da ste jedno drugome u mislima.

Pristanite na kompromise.  Popuštanje u nekim stvarima na svoj će mu način pokazati kako vaše srce pripada samo njemu. Voli li on hladniju sobnu temperaturu, ponekad nabacite dodatne čarapice, toplu vestu i privijte se uz njega

Ljubite ga. Koliko god želite i kad god poželite. S poljupcima ne možete pretjerati.

Pažljivo ga aslušajte.  Možda vam je baš neki dan pričao o novom romanu njegovog omiljenog autora.
Razveselite ga novim naslovom i dajte mu do znanja da pridajete pažnju svemu šta vam govori. (cosmopolitan.hr)