Ona je 7 godina svaki dan pila po 4 energetska napitka: Pogledajte na šta danas liči njeno tijelo

Naučnici odavno upozoravaju da je upotreba energetskih napitaka, čak i u malim količinama, veoma opasna za vaše zdravlje. Oni sadrže visok nivo kofeina, koji nepovoljno utiče na vaš krvni sistem.

Energetska pića, zbog svog sastava, mogu da dovedu do ozbiljne zavisnosti. Postoji podatak da ih narkomani ponekad ušmrkavaju da prebrode period bez droge. Ovaj problem se liječi na isti način kaao i sve druge bolesti zavisnosti, piše australijski portal News.

Dion Perat je bivša zavisnica od energetskih napitaka, koja je riješila da preko društvenih mreža upozori sve mlade ljude i njihove roditelje na posljedice prekomjerne konzumacije ovih pića.

Ona je godinama pila najmanje pet limenki ovakvog napitka, a sada ima ozbiljan problem sa srcem, kao i probleme sa malaksalošću uslovljene njenim problemom zavisnosti.

Na svojoj fejsbuk stranici je nedavno podjelila sliku na kojoj nosi holter monitoring.

Ispod slike je detaljno opisala svoje stanje i dala savjet svima koji je prate.

– Ovako završi onaj koji provede djetinjstvo utapajući se u energetskim pićima. Sada sam zaglavljena među žicama i nosim ogromnu kutiju 24 sata. Prije nego što okusite neki od ovih napitaka, razmislite šta radite svom organizmu. Savjet za roditelje – ne dozvolite svojoj djeci da piju energetska pića, jer ona definitivno treba da budu zabranjena – napisala je Dion.

– Istovremeno sam prestala da jedem da bih smršala, što je upalilo. Sada mi se hrana gadi i imam zdravstvene probleme – dodala je.

Na jedan komentar koji joj je uputio pratilac, Dion je odgovorila:

– Nisam imala nikakve smetnje, osim ubrzanog rada srca, u čemu sam i uživala, jer sam se osjećala kao na oblacima. Tek kada sam drugi put izgubila bebu, doktori su uočili neparvilnosti u radu mog kardiovaskularnog sistema. Tako da je najbolje da razmislite da li želite da umrete mladi – poručila je ona.