Ogorčeni muž je poslao ženi pismo da je ostavlja i da želi razvod: Kada je dobio njen odgovor došlo mu je da se momentalno objesi

Svi, pa čak i oni u najsretnijim brakovima, znaju da je za uspješan brak potrebno dosta napornog rada. Zato se mnogi parovi mogu poistovjetiti sa pričom nesretno vjenčanog muškarca Toda.

U ručno pisanom pismu, Tod je izneo sve svoje razloge nezadovoljstva.

“Draga Doroti,

Pišem ti ovo pismo da bih ti rekao da te ostavljam. Ja sam stvarno bio dobar muž posljednjih 7 godina, ali nema više poente da se nastavlja. Naročito su bile loše protekle dvije nedjelje. Tada me je još i tvoj šef zvao da mi kaže da si dala otkaz! Kako si mogla to da uradiš? To je stvarno prelilo čašu! “

“A prošle nedjelje, kada si došla kući, nisi ni primijetila da sam se ošišao i da sam ti skuhao omiljeno jelo za večeru! Čak sam nosio i par novih svilenih bokserica. Ti si za 2 minuta završila sa večerom i bez riječi otišla da gledaš one glupave sapunice!”

“Povrh svega si prestala da mi pričaš da me voliš, a nisi htjela ni da budemo intimni! Ne znam šta se dešava, ali šta god da je, ja odlazim!”

“U potpisu, tvoj bivši muž. PS: Nemoj da me tražiš. Tvoja sestra Beverli i ja se selimo u drugu zemlju i živjet ćemo zajedno. Želim ti lijep ostatak života!”

Žena je na to pismo odgovorila sljedeće:

“Dragi moj bivši mužu,

Ništa me nije toliko obradovalo kao ovo pismo. Tokom tih odvratnih 7 godina braka ti nisi bio dobar čovjek. Daleko od toga. A sapunice sam gledala jer mi je dosadilo da slušam sva tvoja prenemaganja i kukanja! Šteta što je sve pošlo tako nizbrdo.”

“Tvoja nova frizura je bila prvo što sam primijetila, međutim ništa nisam smjela da ti kažem jer si mi izgledao kao neka žena! Znaš, mene su mama i tata naučili da budem kulturna i da ne dajem loše komentare ako nemam šta da kažem pametno. Zato sam šutjela.”

“Kada si kuhao, mora da si me pomiješao sa mojom sestrom, jer ja svinjetinu posljednji put jela prije 7 godina. A svilene bokserice? Interesantno je bilo to što je na njima još uvijek bila cijena od 49,99 dolara, a moja sestra Beverli je baš tog jutra od mene tražila 50 dolara.”

“Međutim, i pored svega sam nastavila da te volim. Mislila sam da ćemo moći da pređemo preko svega. Baš negdje u tim trenucima sam na Lotou dobila glavnu premiju od 10 miliona eura, pa sam dala otkaz i kupila 2 karte za Jamajku. Mislila sam da bi nam taj odmor godio. Međutim, kada sam došla kući, tebe nije bilo. Samo sam ovo pismo našla.”

“Nadam se da će ti život biti lijep. Usput, moram ti reći da je moja sestra morala da mijenja ime. Sada je Beverli, ali je nekada bila Brendon. Nadam se da to tebi nije problem. Ah da, razgovarala sam sa svojim advokatom. Rekao mi je da ovo tvoje pismo osigurava da ni cent nećeš dobiti od mene. Želim ti svu sreću.

Tvoja bivša žena. Bogata i slobodna!”