Odbacit će vas kao staru krpu: 10 grešaka koje polako, ali sigurno guraju vašu vezu u propast

Ovo je 10 grešaka koje polako guraju u propast svaku vezu.

Partner će se sigurno promijeniti zbog mene

Neće. Morate da shvatite da niko nije idealan, ali je zato ta njegova idealnost ili manjak iste, proizvod godina razvijanja raznih navika i shvatanja. Neće da se promijeni samo zbog vas. Tj. rijetko ko hoće, ali eventualno da promijeni neke sitne stvari kao što su određeni poroci. Međutim, ni to neće da ide onako kako vi mislite. Zato svaka veza ima određene uspone i padove, a na vama je da se prilagođavate ako hoćete. Prihvatite partnera sa svim manama i vrlinama ili nemojte uopšte da ulazite u takvu vezu.

Unsplash

Ja sam uvijek u pravu

Razlog skoro svake svađe je što vaše ubjeđenje da ste u pravu blokira svaki pokušaj da shvatite da možda barem malo griješite. Vaš ego vam ne da mira. Međutim, “dogovor kuću gradi”. Predstavite svoju tačku gledišta i saslušajte ovu drugu stranu. Ali stvarno saslušajte. Tek onda donesite odluku ko je u pravu. Ako odmah rješite da ste vi u pravu to je kao da ste objavili rat vašem partneru. Rijetko ko će da se potpuno složi sa vama.

Vaš problem je samo vaš, ne treba miješati neku treću osobu

Greška kod mladih parova je to što dopuste roditeljima ili prijateljima da se miješaju u njihovu vezu. Ta osoba možda pokušava da sagleda nešto objektivno, ali ne zna sve detalje. Vi i vaš partneri bi trebali da budete jedine strane u rješavanju problema.

Briga vas za emotivne i fizičke potrebe vašeg partnera

Ovo je jedna od osnovnih grešaka koje mladi prave danas.

Partneri jednostavno nemaju sluha jedni za druge. Emotivne i fizičke potrebe su nešto što je sama osnova veze, a bez razumijevanja za iste, veza više nema zašto da postoji. Zato partner i potraži drugu osobu koja će te potrebe da ispuni. Prosto! To je jedna stvar koja potpuno sama može da uništi vezu.

Inat

Ako tjerate inat samo ćete da pogoršate vezu. Ako ne umijete da rješite problem, a dođe do rasprave, inat vas nigdje drugdje neće odvesti već samo do raskida ili razvoda.

Unsplash

Nepoštovanje razlika

Svi smo različiti. To je jednostavno tako. Te razlike treba poštovati. Ako niste spremni na to, onda niste spremni ni za vezu.

Neprihvatanje krivice

Ne dozvolite vašem egu da vam uništi vezu. Jedno “ok, možda sam ja taj krivac” vas neće ubiti. Samo kažite izvini i razmislite o svojim postupcima. Ljubav je mnogo važnija od vašeg ega. Očekujte od partnera to isto, a sve suprotno samo vodi ka svađi.

Unsplash

Nema komunikacije

Pričajte jedni sa drugima. Niko od nas ne umije da čita misli, pa zato i ne bi ste trebali da se ljutite na vašeg partnera ako u nekom trenutku ne zna šta želite. Šutnja vodi ka otuđenju, a to opet vodi ka uništavanju svake vrste ljubavi.

Razlike u razmišljanju o stvaranju porodice

Porodica je osnovna jedinica naše zajednice. A ta ista porodica je i osnovni cilj svake romantične veze – da imate partnera u životu i da ta ljubav ode toliko daleko da osnujete porodicu. Međutim, šta ako su vaša očekivanja takva, a ako vaš partner nema nikakvu namejru da stvara porodicu? Šta ako vaš partner nije spreman za takvu odgovornost? Polako. Pričajte. Vidite da li te razlike u mišljenju mogu da se rješe. Ako ne mogu, onda nema ništa od te veze.

Unsplash

Nemate vremena “samo za vas dvoje”

Uspješna veza zahteva puno vremena i rada. Ne možete da održavate vezu ako ne odvojite vrijeme koje ćete da imate samo za vas dvoje. Tada i samo tada se gradi kvalitetna veza. Svakoga dana biste trebali da posvetite vrijeme svom partneru i poboljšavanju odnosa sa svojim partnerom. To vodi izgradnji razumijevanja, a u isto vrijeme i poboljšavanju kvaliteta vaše veze.