Ništa nije kako se čini: 13 pravila koja pokazuju da život princeze i nije tako bajkovit

Svaka djevojka sanja da je princeza od trenutka kad prvi put pogleda Disneyjev film. Bajkoviti dvorac, šarmantan princ i kraljevstvo – šta bi moglo biti bolje? Međutim, život pravih princeza nije jednostavan kao što možda izgleda.

Ovo je spisak stvari koje su princezama, za razliku od običnih djevojaka, zabranjene.

Potpisivanje autograma

Kate je dozvoljen da se fotografiše i rukuje sa fanovima, ali ne može potpisivati autograme. Prema kraljevskim pravilima, ona svoj potpis može ostavljati samo da službenim dokumentima.

Posao u uredu

Prije braka, Kate je neko vrijeme radila u firmi svojih roditelja. Firma se bavila isporukom robe i organizovanjem događaja. Njen posao sada obuhvata posjećivanje dobrotvornih večera, škola i otvaranja bolnica.

Vjeruje se da vojvotkinja takve događaje ne voli puno i pokušava ih izbjeći.

Jedenje dagnji i ostriga

Nije poznato koliko je Kate bila uznemirena kad su je tražili da odbije ostrige. Zabrana je povezana s činjenicom da ostrige mogu izazvati alergije i biti otrovne ako se pogrešno skladište. Zbog toga je vojvotkinji i drugim članovima kraljevske porodice zabranjeno da rizikuju svoje zdravlje.

Svijetli manikir

Prema dress kodu, vojvotkinja od Cambridgea može koristiti samo nude nijanse lakova za nokte. Njen manikir obično se sastoji od dvije nijanse: nježne ružičaste (# 28 Rose Lounge by Bourjois) i sofisticirane nude (# 423 Allure by Essie).

Profil na društvenim mrežama

Postoji stroga zabrana upotrebe društvenih mreža u kraljevskoj porodici. Ovo se pravilo primjenjuje jer tako lični podaci mogu postati javni.

Postoje službene stranice za kraljevsku porodicu na Twitteru i Instagramu, ali njih kontroliraju profesionalci koji pažljivo biraju fotografije i pišu tekst za objavljivanje.

Poljubac u javnosti

Kraljica Elizabeta II smatra neprimjerenim izražavati osjećaje u javnosti i inzistira na tome da se njeni unuci ponašaju pravilno. Zbog ovog pravila, pojavile su se glasine o neslaganju između Kate i Williama, jer su u javnosti uvijek držali distancu.

Samostalni odlasci u kupovinu

Kate voli kupovinu kao i svaka druga djevojka. Međutim, ona to ne može sama. Vojvotkinji je dopušteno da posjećuje supermarkete i moderne londonske butike samo sa zaštitarima.

Nošenje krzna

Prije braka, Kate je voljela nositi krzno. Na internetu možete vidjeti mnoge fotografije njenih krznenih kaputa.
Sada vojvotkinja može povremeno nositi krzno, ali samo životinje koje su umrle iz prirodnih razloga.

Glasanje

Vojvotkinji je, kao i ostalim članovima kraljevske porodice, zabranjeno da glasaju ili se kandiduju za parlament. Svi monarhi se obavežu da zadrže neutralnost i ne pokvare ugled politikom.

Igranje Monopola

Prema kraljevskom protokolu, postoji zabrana igranja Monopola, jer se ova igra smatra porokom i besmislenom.

Čini se da Kate nije bila previše uznemirena zbog ovoga. Važno je da ona i dalje može igrati hokej, koji jednostavno obožava.

Putovanje sa cijelom porodicom

To se pravilo pojavilo u prošlom stoljeću kada je bilo vrlo opasno letjeti avionima. Ta zabrana pomaže u zaštiti kraljevske loze u slučaju da se bilo što dogodi avionu.

U današnje se vrijeme to pravilo često zanemaruje jer je prilikom leta puno manje opasnosti.

Zauzimanje pogrešnog mjesta

Svi članovi kraljevske porodice moraju se pridržavati posebnog reda kada sjede i zauzimaju samo svoja mjesta.

Također, kada kraljica dovrši obrok, svi ostali bi trebali prestati jesti.

Posjećivanje salona za ljepotu najmanje 3 puta sedmično

Vojvotkinja bi uvijek trebala izgledati elegantno i imati savršenu frizuru. Zbog toga bi ona trebala posjećivati kozmetičke salone najmanje od 3 puta sedmično.

Naravno, sve transformacije supruge princa Williama događaju se iza zatvorenih vrata i pažljivo su skrivene od javnosti.