Niko do sada nije koristio bebi puder u ove svrhe: Samo nekoliko poteza i spremni ste

Ako vaš proračun za kupovinu kozmetike uključuje kupovinu multifunkcionalnih proizvoda, tada biste trebali razmotriti dječiji puder. Ovaj je proizvod praktičan za višestruku upotrebu. Pomoći će vam kada nemate dovoljno vremena za pranje kose, ali i učiniti da vaš ruž duže traje. Međutim, to nije sve.

Pogledajte za šta još možete koristiti ovaj proizvod.

Povećava volumen trepavica

Na trepavice, između dva sloja maskare, nanesite lagani premaz dječijeg pudera. Puder će dodati dužinu i volumen vašim trepavicama. Uz to, ako vaša maskara ima tekuću formulu ili nije previše gusta, dječiji puder spriječit će maskaru da se razmaže, kaže stručnjak za ljepotu Kristina Maral.

Suho pranje kose

Vjerovatno ste čuli za ovaj trik i prije. Na vrhovima prstiju nanesite malo dječjeg pudera, utrljajte u korijen kose, a zatim češljajte cijelu dužinu kose. Dječji puder apsorbirat će višak masnoće iz vlasišta i povećati volumen.

Uklanja sjaj sa kože

Gary Barnes, vlasnik internetske trgovine LesBijouteries.com, tvrdi da dječiji puder ima bolji učinak od većine pudera koji imaju mat finiš.

“Ovaj mali trik naučio sam od fotografa. Međutim, ne možete previše koristiti, mali sloj pudera pokupit će nepotreban sjaj na vašem licu kada se nalazi ispred kamere ili fotoaparata. Talk u prahu upija znoj sa lica i ublažava sjaj, posebno kod ljudi koji imaju tamniji ton kože jer tamnija koža odražava više sjaja ispred kamera “, kaže Gary Barnes.

Karmin će da traje duže

„Kada šminkam za nekoga koga očekuje duga i burna noć ili kome je potrebna šminka koja će stajati dugo, uvijek nanesem tanki sloj dječijeg pudera između dva sloja ruža. Nakon prvog sloja ruža nanesite maramicu na usne kako biste pokupili višak, a zatim je potrebno da četkicom nanesete tanki sloj pudera. Zatim ponovo nanesite ruž i spremni ste “, savjetuje Maral.