Nema žene koja se ne iznenadi: 10 ludih sitnica koje privlače muški spol

Sve žene su uglavnom ubijeđene da se muškarci zaljubljuju u njih zbog savršenog izgleda. Međutim, istina je mnogo drugačija i nema nikakve veze sa savršenim tijelom, savršenom šminkom i provokativnom odjećom, radi se o sitnicama na koje žene uglavnon ne obraćaju pažnju.

1. Zaobljeni stomak

Potpuno suprotno popularnom vjerovanju, zategnut stomak nije ono o čemu muškarci teže kada razmišljaju o ženi. Ne postoji ništa ljepše od ženskog stomaka koji je mekši i okrugliji. Jedna od najljepših žena svih vremena, Merilin Monro, rekla je: “Žena bez stomaka je kao kuća bez balkona.”

Unsplash

2. Dobar apetit

Žene koje su previše zabrinute oko svoje dijete, uopšte nisu privlačne muškarcima. Imati zdrav apetit, i ukoliko bez straha jedete ono što želite, ne mareći šta će drugi misliti i reći je ono što muškarci žele. To naravno ne znači da bi trebalo da se prejedate na prvom sastanku.

3. Naočale

Ukoliko nosite naočale od svojih ranih tinejdžerskih dana, to zaista može biti mučenje, kada ste odrasla osoba, ovo daje potpuno suprotan efekat. Zapravo će djevojke i žene sa naočalama biti primjećenije od onih koje ih ne nose. Naočale će učiniti da izgledate nezavisno i kao da ste puni samopouzdanja.

Unsplash

4. Jutarnje rastezanje

Naravno da muškarci vole kratke suknje i visoke potpetice, ali gledati ženu u kućnom okruženju im je takođe privlačno. Muškarci vole kada izađete iz kreveta, protežete se i nosite pidžamu. Muškarci na takve žene gledaju kao na otvorenije i ranjivije.

5. Neuredna kosa

Možete potrošiti mnogo vremena i novca kako bi vaša kosa izgledala savršeno, ali će se muškarci uglavnom uvijek opredijeliti za vašu prirodnu kosu. Zapravo, neuredna, prirodna kosa je muškarcima privlačnija od one koja je savršeno sređena.

6. Bez šminke

Muškarcima se uglavnom najviše dopadaju djevojke koje se prirodno šminkaju ili ne nose šminku uopšte, i to nije samo zato što oni vole prirodno. Mnoge muškarce obija sama pomisao da će vas poljubiti i da će na njihovim usnama ostati tona karmina.

Unsplash

7. Bore

Bore više pogađaju žene nego muškarce. Zapravo mnogi muškarci smatraju da je po koja bora poprilično privlačan detalj. Uostalom, bore su dokaz našeg iskustva, mudrosti i zrelosti.

8. Bikini zona koja nije pocrnjela na suncu

Žene se često uznemire kada vida razliku između bikini zone i ostatka kože. Međutim, čini se da ovaj “problem” muškarcima ne smeta uopšte. Zapravo će ovaj kontrast u boji kože mnogim muškarcima biti veoma privlačan.

Unsplash

9. Maksi suknje

Duga, lepršava suknja nije ništa manje privlačnija od mini suknje. Maksi suknje su kao tajna koja tek čeka da bude otkrivena. Čak i ako je vaš muškarac video vaše noge milion puta do sada, ova suknja će im svakako zagolicati maštu.

10. Bosa stopala

Većina muškaraca će stopala svoje djevojke smatrati izuzetno privlačnim. Prošli su dani kada bi muškarac vidio stopala žene tek nakon braka. Međutim, iako je danas slobodnije vrijeme, muškarcima su ženska stopala i dalje privlačna.