NE MORATE POTRČATI NI JEDAN JEDINI KORAK: Evo kako da efikasno smršate i istopite SAV višak sa stomaka

Pogledajte ovaj plan ishrane u kojoj je glavna namirnica krastavac. Ne samo da će vam krastavac pomoći u gubitku kilograma, već će popraviti varenje, očistiti crijeva, uraditi detoks organizma, ubrzati metabolizam, očistiti kožu i zaštiti je od akni.

Krastavac je bogat kalijumom, vitaminima B, K i C, bakrom i manganom. Da, ima skoro sve što je potrebno našem organizmu.

Pixbay

Doručak

Pomiješajte jednu šolju isjeckanog krastavca sa jednom šoljom niskomasnog grčkog jogurta. Ovom doručku možete dodati i jabuku ili dvije breskve ako vam je suviše lagan.

Ručak
1. opcija

Napravite salatu od zelenog lisnatog povrća, krastavca i paradajza i pojedite je sa parčetom hljeba od cijelog zrna žitarica.

2. opcija

Kako biste ubrzali metabolizam, isprobajte sljedeći recept:

– 1 krastavac
– 1 šolja voća
– 2 krompira
– 1 parče hljeba od cijelog zrna žitarica
– Čaj bez šećera

Skuhajte ili ispecite krompir i blago ga začinite solju i biberom. Pojedite ga sa salatom od krastavca i hljebom. Kao užinu, pojedite voćnu salatu i šolju čaja.

3. opcija
– 1 krastavac
– 1/2 šolje tunjevine
– 2 jaja
– 2 krompira
– 3 parčeta hljeba od celog zrna žitarica

Skuhajte ili ispecite krompir i blago ga začinite solju i biberom. Skuhajte jaja. Preko krompira stavite jaja, tunjevinu i kriške krastavca. Pojedite ručak uz hljeb.

Pixbay

Šejk od krastavca za užinu
Ako osjećate glad između obroka, napravite ovaj ukusan šejk. Poslije ovog šejka, sigurno nećete osjećati krivicu što ste ga popili! Možete ga konzumirati u neograničenoj količini.

Potrebno vam je:

– 1 krastavac
– 1 jabuka
– puna šaka špinata
– šolja sojinog ili bademovog mlijeka
– kašičica đumbira
– kašika oraha ili badema

Sameljite krastavac, špinat i jabuku sa sojinim ili bademovim mlijekom. Možda će biti potrebno da dodate još 1/4 šolje tečnosti. Dodajte sitno isjeckani đumbir, izmiksajte, pa ukrasite isjeckanim orašastim plodovima.

Pixbay

Večera

Noćni obrok je jednostavan. Izaberite omiljeno voće i uživajte u voćnoj salati. Nemojte pojesti više od jedne i po šolje voća.

Ovaj plan ishrane je prilično rigorozan, ali apsolutno efikasan. Ubrzaćete metabolizam i vaše ijtelo će početi da sagorijeva masti.

Kako biste vidjeli maksimalne rezultate, svakodnevno vježbajte 20-30 minuta.