NE GUBITE VRIJEME: 4 znaka da ste zaljubljeni u pogrešnog

Ljubav je slijepa, a kad smo zaljubljeni ne vidimo neke pogrešne stvari koje nam se nalaze ispred nosa.

Ono najgore je da tek kada uhvatimo partnera u prevari ili kad nas jako povrijedi, shvatimo da smo zaljubljeni u pogrešnu osobu.

Ova četiri znaka ukazuju da smo možda zaljubljeni upravo u takvu osobu.

1. Stalno tražite vrijeme s partnerom

‘Nazvaću te kasnije. Danas sam bio zauzet, sutra ćemo razgovarati. Previše sam umoran za razgovor’ – ako vam sve ovo zvuči poznato, zapitajte se jeste li s pravom osobom. Morate pri tom uzeti u obzir da osoba koju volite neće uvijek biti slobodna, ali postoji tanka linija koja čini razliku. Ako ste vi taj koji neprestano traži nečije vrijeme, ali bez uspjeha, sjetite se da ste i vi dragocijeni, baš kao i vaše vrijeme, ako ne i više.

2. Nedostatak komunikacije

Iako je nedostatak komunikacije sam po sebi jasan znak, neke stvari ipak ukazuju da je veza na pragu propasti. Počinje tako što vas druga osoba neko vrijeme izbjegava. Ako vas partner izbjegava, nema o čemu pričati s vama, ne trudi se da komunicira, ne zanima ga gdje ste i kako ste, vrijeme je da shvatite da stvari možda neće ići onako kako ste htjeli. Prije nego što uložite previše svojih emocija, sednite, opustite se i razmislite je li vrijedno toga?

3. Veza zavisi od njihovog raspoloženja

Ako razgovarate samo kad je on/ona najbolje raspoložen, velika je verovatnoća da vaša veza dugoročno neće uspjeti. Stvari na takav način ne mogu dugo funkcionisati, čak ni onda kada želite. Razmislite dva puta prije nego se prepustite u potpunosti takvoj osobi.

4. Njihovi postupci ne odgovaraju njihovim rečima

Vaša bolja polovina može vas obasipati najlepšim riječima o tome koliko vas voli, koliko je zaljubljena u vas, ali ako vi sljedeći dan preispitujete radi njihovih djela je li to istina, imate krivu osobu. Ako vidite da je partner dobar samo na riječima te sve što govori ne provodi u dela bilo bi dobro na vrijeme preispitati situaciju.