NAJBOLJI PSIHOLOŠKI TEST: Ono što prvo uradite otkriva kakvi ste u životu

U hitnim slučajevima se pojavljuju crte ličnosti o kojima možda nemate pojma.

Možda zbog toga volimo filmove u kojima su likovi suočeni sa nepredvidim izazovima koji otkrivaju različite strane njihovih ličnosti.

Za vas smo pripremili kratki test. Nema pogrešnih ili tačnih odgovara.

Potrebno je da odgovorite na pitanje šta ste biste prvo uradili, odnosno kakav bi po vašem mišljenju trebao biti redoslijed akcija. Pokušajte prepoznati šta je prioritet.

Nalazite se u sljedećoj situaciji: u isto vrijeme pegla je krenula dimiti, pas grize jastuk na kauču, čuje se zvono na vratima, a beba će uskoro ispasti iz krevetića.

Pogledajte sliku i recite nam kojim redoslijedom biste riješili ovu situaciju.

Pogledajte na kraju članka naše prioritete.

 

ODGOVOR:

Ovo su naši prioriteti:

1. Uzeli bismo bebu i utješili je

Ljudski život i zdravlje nesumnjivo imaju najveću vrijednost. Posebno dijete. Vaš prvi prioritet treba biti briga o ljudima oko vas.

2. Isključivanje pegle

Neispravni električni aparat može prouzrokovati požar i može uzrokovati nepopravljivu štetu na imovini. Štaviše, to može stvoriti situaciju opasnu po život i zdravlje.

3. Otvotiti vrata

Stalni posjetilac može biti jedan od članova vaše porodice u potrebi ili se moglo dogoditi nešto što zahtijeva vašu pažnju.

4. Ukoriti psa

Rastrgan jastuk jeste šteta, ali ne i kraj svijeta. Kućnim ljubimcima je potrebna vaša pažnja i slobodno vrijeme posvetite obuci vašeg psa.