MUŠKARCI VOLE ŽENE SA OBLINAMA, A SADA OTKRIVAJU I ZAŠTO: Sa njima su mnogo sretniji, razlozi će vas ZAPREPASTITI

Da li muškarci više vole mršavice ili žene sa oblinama – vječita je dilema. Ovim pitanjem pozabavili su se i meksički naučnici, koji su ovog puta želJeli da provjere da li postoji neka veza između partnerkinih kilograma i zadovoljstva u braku.

Rezultati ovog istraživanja su krajnje interesantni i veoma iznenađujući – evo šta su otkrili.

Naime, ispostavilo se da su muškarci koji su u braku sa ženama koje imaju obline, tj. malo su punije, dosta sretniji. Preciznije, prema podacima komparativnih studija, oni su čak 10 puta zadovoljniji u braku nego muškarci koji kraj sebe imaju mršavice.

Još jedna zanimljivost je da su muškarci oženjeni krupnijim damama lakše rješavali svakodnevne probleme i više su se smijali.

Sada se, naravno, pitate zašto je to tako, a ovo pitanje interesovalo je i naučnike.

Prema jednoj od teorija, punije žene su brižnije i paze na potrebe i očekivanja svojih muškaraca, zbog čega su oni zadovoljniji.

Osim toga, većina muškaraca koji su u braku sa bucama ovakve dame smatra iskrenijima u odnosu jer ne skrivaju svoje nedostatke. Takođe, kažu da su one, iako svjesne svojih mana, samouvjerenije, zbog čega su im još privlačnije.

Ovo meksičko istraživanje, koje je sprovedeno pod rukovodstvom dr Filemona Alvarada i dr Edgarda Moralesa, otkrilo je još neke zanimljive podatke o tome zašto su dame sa oblinama bolje supruge.

– Ne zahtjevaju savršen izgled od svojih partnera.

– Sjajne su kuharice i uživaju u hrani.

– Imaju sjajan smisao za humor, pa je sa njima uvijek zabavno.

– Sigurnije su u sebe jer prihvataju svoj izgled i ne pokušavaju da se uklope u standarde koje nameće društvo.

Iako je zaista zanimljivo vidjeti rezultate ovakviih i sličnih studija, važno je napomenuti da ipak nije kilaža ta koja utječe na uspjeh veze, već je potreban obostrani trud za zadovoljstvo i sreću. A da li neko više voli punije djevojke ili mršavice, stvar je ličnog izbora…