Mozgalica za detektive: Je li ovo samoubistvo ili ubistvo?

Na društvenim mrežama pojavila se mozgalica na kojoj je crtež tragično stradale žene, a na Twitteru i Redditu traje rasprava o tome je li se ubila sama ili je njezin ubojica sve inscenirao.

Crtež prikazuje mrtvu ženu s pištoljem u jednoj i cigaretom u drugoj ruci. Na njezinom radnom stolu je nešto što sliči na pismo, puna pepeljara cigareta, kola, naočale i lampa.

Na zidu do nje je velika mrlja krvi. Što mislite, je li ovo samobustvo ili ubistvo?

Moguća rješenja:

Iako mnogi ljudi misle da je to samoubojstvo, može biti da je zapravo suprotno. Ovo izgleda kao jasan slučaj ubojstva iz sljedećih razloga:

1) Osoba je očito ljevoruka. Svjetiljka je postavljena s desne strane, što je opet uobičajena tendencija ljevoruke osobe. Čak u lijevoj ruci drži napola izgorjelu cigaretu pa očito nije pucala u sebe.

2) Osnovno ljudsko ponašanje sugerira da sav posao završimo prije samoubojstva. Dakle, prvo bi trebala popiti cigaretu prije nego što bi se morala ubiti.

3) Drži pištolj u suprotnom smjeru u kojem je prskanje krvi. Tačka udara i prskanje krvi govore drugačije.

4) Kada samoubojstvo izvršite pištoljem, vaše tijelo oslobađa sve napetosti, što znači da pištolj ne bi bio u ruci.

5) Svjetlo je isključeno i na prozoru možete vidjeti da je napolju mrak. Kako je osoba mogla napisati pismo (koje je na stolu) u mraku?

Ali također postoji objašnjenje da je i ovo slučaj samoubistva.

1) Osoba može biti dešnjak. Pogledajte položaj olovke na stolu. Postavljena je na način koji sugerira da je za pisanje koristila desnu ruku.

2) Na slici je izrazit trag krvi. Ako položite glavu u taj položaj, primijetit ćete kako vaši mišići naprave put kojim krv teče i nakuplja se na ključnoj kosti, kao na slici što bi značilo da bi rana morala biti na desnoj sljepoočnici.

3) Pepeljara i Coca-Cola sa lijeve strane su zato što osoba koristi svoju nedominantnu ruku za rekreaciju.

Možda je to svrha slike – da smislite dobre argumente da je u pitanju ubojstvo, ali i one za samoubojstvo

Koja je vaša teorija? Pišite nam u komentarima.