Možda imate sve, ali vam jedno fali: 6 jednostavnih koraka za privlačenje prave ljubavi

Ukoliko ste i vi željni prave ljubavi, a već pomalo posustajete u potrazi za njome ili gubite nadu da će vam se ikada dogoditi, isprobajte ovih glavnih šest koraka i uvjerite se u snagu Zakona privlačnosti.

Korak 1. Vizualizujte svoju srodnu dušu

Na isti način na koji vizualizujete, naprimjer, da imate više novca, možete vizualizovati i partnera. Nema potrebe da budete predetaljni (boja kose, stil, omiljena muzika i slično). Ustvari, bolje je da ne obraćate previše pažnje na takve detalje, jer bi mogli sebe da uhvatite kako stvarate dug popis karakteristika koji izgleda više kao popis za kupovinu.

Budimo realni, niko nije savršen, a vi zapravo ne pokušavate privući nekoga ko izgleda dobro samo na papiru, vaš cilj je da privučete ljubav. Zato nemojte biti previše izbirljivi i više se usresredite na pitanja kao što su: Šta bi vam bilo privlačno na partneru? Kako bi se osjećali pored njega? Šta biste radili zajedno?

Unsplash

Korak 2. Napravite ljubavnu mapu želja

Nakon što stvorite jasnu viziju u vašem umu, možda ćete željeti da napravite fizički podsjetnik na ono što tražite. Ukoliko ste čitali o Zakonu privlačnosti, vjerovatno ste već upoznati s idejom stvaranja mape želja. To su kolaži živopisnih slika koje vas podsjećaju na ono što želite da manifestujete.

Dakle, pronađite mjesto na zidu ili polici gdje ćete postaviti slike (ili druge predmete) koje čine da se osjećate sve sigurniji da ljubav dolazi u vaš život. Možete da isječete slike iz časopisa, da koristite fotografije koje ste slikali, da napravite skicu ili da ispišete rečenice koje odražavaju vašu ideju ljubavi.

Postavite ovaj kolaž na istaknuto mjesto i pobrinite se da ga pogledate više puta dnevno. Mapa bi trebalo da vam izmami osmijeh na lice i učini da se osjećate pozitivno.

Korak 3. Živite kao da ste zaljubljeni

Lakše ćete privući ljubav u svoj život ako živite kao da ste već pronašli tu ljubav. Počnite s malim stvarima, možete da kupite čestitku na kojoj piše “Sretna godišnjica mojoj ljubavi” ili možete da kupite romantični komad nakita koji bi mogao da bude pogodan za rođendan.

Osim toga, pokušajte da održavate prikladan stav. Smiješite se, slušajte romantičnu muziku i neka vas svaki sretan par podsjeti kako je ljubav već dio vašeg života. Drugi važan aspekt života „kao da se već dogodila ljubav“ uključuje promjenu vašeg doma koja će ga učiniti pogodnim za novog partnera kojeg želite da privučete.

Želite da vaš životni prostor bude gostoljubiv i romantičan. Dakle, razmislite gdje bi vaš partner mogao da provodi vrijeme u vašoj kući. Možete da kupite novu stolicu, da prilagodite dekor ili da nabavite nove prekrivače za krevet koji više odgovaraju paru nego samcu.

Unsplash

Korak 4. Širite ljubav gdje god se pojavite

Zakon privlačnosti uči kako slično privlači slično, stoga ne bi trebalo da bude iznenađujuće da osoba koja želi da privuče ljubav treba da bude osoba puna ljubavi! I to ne samo romantične ljubavi koja je ovdje važna. Postoje male stvari koje možete da radite kako biste svakodnevno širili ljubav, piše atma.hr.

Jedan od najboljih primjera: jednostavno budite ljubazniji prema nepoznatim osobama. Na primjer, možda ćete dati novac nekome ko ga prikuplja za humanitarne svrhe, ponuditi pomoć osobi koja nosi nekakav teški teret ili možete da date iskreni kompliment. Sva ova mala djela odašilju ljubav i povećavaju šansu da će vam Svemir tu ljubav uzvratiti.

Korak 5. Oslobodite se potencijalnih blokada

Iako već vjerovatno radite na uklanjanju mentalnih i emocionalnih blokada koje bi mogle da stoje između vas i uspješne ljubavi, naš trenutni fokus je na fizičkim koracima koje je potrebno preduzeti. Dakle, razmislite postoje li stvari u vašem okruženju u ulozi fizičkih blokada koje mogu da sprečavaju novu osobu da se pojavi u vašem životu.

To može da bude odjeća vašeg bivšeg partnera, predmeti koje ne koristite, knjige koje vas ne zanimaju i tako dalje. Ukoliko je neizvedivo da odjeću vratite bivšem partneru, razmislite možete li je iskoristiti na drugi način. Naravno, postoje i neki dragocijeni predmeti iz prošlosti od kojih biste se vrlo teško odvojili. Na primjer, fotografije, stara ljubavna pisma i slično. Ako stvarno ne želite da bacite te stvari, možete ublažiti njihov utjecaj na vaše trenutne pokušaje manifestacije ljubavi tako što ćete ih skloniti u kutiju koja neće biti na vidljivom mestu kako vas ne bi podsticala na misli o bivšoj vezi.

Ovaj pristup će vam pomoći da razmišljate o budućnosti, a ne prošlosti. Međutim, ako ustanovite da ste vezani za pojedine predmete jer još uvijek čeznete za bivšom ljubavi, možda bi trebalo da se posvetite radu na sebi na neko vrijeme prije nego što zaista budete spremni da prihvatite novu ljubav u svom životu.

Unsplash

Korak 6. Pronađite objekt koji ćete povezati s namjerom

Bilo da je to nešto što ste pronašli kod kuće ili nešto što ćete kupiti, potražite predmet koji će vas trenutno podstaći na misli o idealnom partneru za kojeg znate da dolazi u vaš život. Držite taj predmet uvijek sa sobom kao podsjetnik na činjenicu da ćete dobiti ljubav koju zaslužujete, prenosi atma.hr.

Možete takođe taj predmet da držite u rukama tokom procesa kreativne vizualizacije, jer može da vam pomogne da održite koncentraciju. Svaki put kada vidite predmet, neka vas podsjeti na vaše poverenje, nadu, ljubav i sreću.