Malo drugačiji test ličnosti: Koju ste BOJU prvo UOČILI na ovoj SLICI?

Testovi zasnovani na ličnom doživljaju ilustracija i slika, kao i optičkim iluzijama, jesu laki, brzi i prilično precizni, smatraju psiholozi.

To je samo jedan od razloga zbog kojeg su toliko popularni, posebno na društvenim mrežama.

Osim što vježbaju naše mentalne sposobnosti i vid, ovakvi testovi su vrlo zabavni, jer možete otkriti nešto novo o sebi i svojoj ličnosti.

Pogledajte sliku i u tekstu ispod pronađite boju koju ste prvo uočili, i pročitajte šta ona simbolizuje.

Tamnoplava

Ako ste prvo uočili tamnoplavu, to je znak da ste perfekcionista. Volite sve da analizirate i vrlo ste dobri u tome. Nikada ne donosite odluke brzopleto, i uvijek uzimate u obzir sve činjenice. Prijatelje birate pažljivo, tek kada se ispostavi da su svojim postupcima zaslužili vašu odanost.

Romantika vam nije jača strana, što ne znači da ste lišeni emocija, samo ih ne stavljate na prvo mjesto. Estetika vam je veoma važna u svemu, pa tako i u odabiru partnera.

Žuto-zelena

Žuto-zelena označava da je vaš životni moto rečenica: “Lako ćemo”. Vi ste opuštena osoba koja ne trpi pritisak, i ne stresirate se bez razloga. Lako se prilagođavate svakoj situaciji jer uvijek gledate “širu sliku”.

To što prihvatate ljude sa svim njihovim manama i vrlinama, ne znači da ih ne vidite realno. U ljubavi ste lišeni ljubomore i sujete, ali zabog tog ležernog stava često “nastradate”

Copy

Tirkizna

Ako ste prvo uočili tirkiznu, to znači da vi u svemu vidite umjetnost. Kreativni ste i maštoviti, a krasi vas i radoznao um. Uvijek ste u potrazi za novim avanturama, uživate u otkrivanju novih stvari, bilo da je riječ o jelima koje nikada niste probali ili zemljama koje nikad niste posjetili.

Rizik vas privlači, zbog čega niste idealan partner za one koji žele stabilnu vezu. Lako se zaljubljujete, ali isto tako se i brzo “ohladite”.