Ljubav se ugasila: Ako se prepoznajete u ovih 5 stvari, to je to! KRAJ!

Ljubav se ugasila: Dođe u vezi/braku onaj momenat kada sve naizgled funkcioniše savršeno: odlično se slažete, ne svađate se, ali ipak nešto fali. Fali onaj žar s početka koji je svaki dan činio posebnim.
Kako da znate da li je zaljubljenost i vas napustila? Mi vam dajemo 5 gotovo sigurnih pokazatelja. Ako se prepoznate u njima, vrijeme je da razmislite je li riječ o samo prolaznoj krizi ili o nešto dubljem problemu koji treba riješiti.

Dosadno vam je zajedno

Ako tokom zajedničkih trenutaka razmišljate kako ste vrijeme mogli da iskoristite na mnogo bolji način nego da budete sa partnerom, onda je to loš znak. Setite se samo početka vašeg zajedničkog života. Pretpostavljamo da ste jedva čekali da završite sa poslom i otrčite u zagrljaj voljenoj/voljenom. Vjerovatno ste koristili svaki slobodan trenutak da budete zajedno. Ako se sada više ni ne trudite da se organizujete tako da možete da odete zajedno na večeru, u bisokop ili jednostavno da ostanete sami kod kuće i posvetite se jedno drugom, onda je to jasan znak da se ljubav iscrpela.

Svađe vas ne dotiču

Niko ne voli da se svađa, naravno, mada morate priznati da ste nebrojeno mnogo puta došli u situaciju da se žestoko raspravljate sa partnerom. I to je, do određene granice, zdravo. Psiholozi tvrde da svađe mogu biti vrlo konstruktivne, jer se na taj način mogu rešiti mnoga pitanja. No, onoga trenutka kada partner počne da vas kritikuje zbog nečega a vi nemate nikakvu želju da mu se suprodstavite i uvjerite ga u suprotno od onoga što govori, kada nemate potrebu da riješite problem koji imate kao par, vrlo je očigledno da vam više nije naročito stalo.

Ljubav se ugasila

Zaljubljene osobe sa nestrpljenjem iščekuju trenutak kada će se sresti sa voljenom osobom i podeliti sa njom sve ono što joj se toga dana dogodilo. Ne mogu da izdrže gotovo ni sat vremena da je ne pozovu da joj makar čuju glas. Međutim, kada se javi potreba da sve više vremena provodite sami, kada nemate želju da se ranije vratite kući sa posla ili kada se ne čujete sa partnerom čitav dan a da to niste ni primjetili, zapitajte se jeste li i dalje zaljubljeni.

Odbijate fizički kontakt

Više ne praktikujete šetnje ruku pod ruku, šta više, partnerov dodir vas ponekad nervira, njegov zagrljaj vam smeta. Zaboravljete da je/ga poljubite pri dolasku kući, a o odnosu ni da ne govorimo: niti razgovarate o njemu, niti ga praktikujete kao nekada, a i kada ga imate dešava vam se da razmišljate o drugoj osobi umjesto sa onom sa kojom ste.

Nervira vas

Nekada vam nisu smetale partnerovi “nedostaci” poput buke koju pravi kada jede, viceva koje zna da ispriča i po stotinu puta, to što posle tuširanja ostavlja isprskano kupatilo i što ne zatvara tubu paste za zube, hrkanje… Ako vam se nerjetko dešava da se zbog ovakvih i sličnih stvari nervirate, zapitajte se da li je to zaista važno, da li to zaista negativno utiče na vas. Jer, ako su momenti u kojima vas partner nervira prečesti iako realno ne radi ništa loše, zaljubljenost je bez sumnje odavno nestala.

navidiku.rs