JEDAN detalj je dovoljan da pokaže svijetu jeste li DAMA ILI SELJANKA: Sada je jasno zašto vas muškarci izbjegavaju

Žene danas obraćaju jako puno pažnje na svoj izgled, mnogo više nego ranije, a pretežno je to tako jer se danas estetika mnogo više cijeni i jer je taj aspekt vrlo bitan, što u privatnom životu, što u poslovnom svijetu. Čak i poslodavci uvijek ocjenjuju i prvi dojam koji ostavljate na njih, odnosno i njima je vrlo važan izgled osobe, obzirom da će ta osoba ipak predstavljati njihovu kompaniju u svijetu kao zaposlenik.

Pored toga, danas je dobra stvar to što postoji jako veliki broj proizvoda za njegu lica i kože, kao i dekorativna kozmetika za uljepšavanje.

Ipak, ništa od toga, kao ni moderna frizura ili skupa odjeća, neće vam biti od pomoći ako ne vodite računa o svojim noktima.

Naime, ovo je jedna od stvari koje vrlo često zanemarujemo, a nismo ni svjesni koliko je bitna. Nokti su zapravo veoma važni kod ostavljanja prvog dojma, pogotovo jer se pri upoznavanju najčešće rukujemo sa ljudima, pa pri tome gledamo i higijenu njihovih ruku. Iako su žene inače svjesnije tih stvari, opet s druge strane, i one znaju pretjerati u tome.

Naime, brojni svjetski kritičari mode kažu kako danas vide velike greške kod djevojaka i žena koje žele da budu uspješne, a to su prešareni ili previše neobični nokti.

Naime, prema njihovom sudu, takve stvari su kič i nikako nisu za jednu damu, nego su kratki, uredni nokti, jednobojni i bez dodataka veoma decentni i elegantni. To potvrđuje i činjenica da na primjer, kod modela u magazinima nikad nećete vidjeti duge nokte i šarene boje, osim ako to nije traženo od strane modne agencije.