Izbor prsta na kojem nosiš prsten otkriva mnogo detalja o tebi

Prstenje je jedan od omiljenih aksesoara svake žene. Da li si se ikada zapitala šta simboliše izbor na koji stavljaš ovaj nakit?

Palac

Ako prsten najčešće stavljaš na palac, onda spadaš u jake i snažne žene koje zrače samopouzdanjem. Uglavnom si u centru pažnje i voliš da dominiraš u svakoj situaciji.

Unsplash

Kažiprst

Ako je kažiprst tvoj izbor, to znači da si osoba koja je sklona histeriji. I najmanja sitnica može da te izvede iz takta i zbog toga često umiješ da se posvađaš sa ljudima oko sebe. Sa druge strane, prsten na kažiprstu može da simboliše i ambiciju i duhovitost.

Srednji prst

Prsten na srednjem prstu karakteriše te kao pozitivnu i posvećenu osobu. Veoma si odana i pogodna za saradnju. Lako se prilagođavaš u svakoj situaciji.

Unsplash

Domali prst

Naravno, taj prst najčešće pokazuje to da li si udata ili ne. Zanimljivo je da u nekim kulturama simbolizuje čistoću, sve dok ne dođe vrijeme za brak. A u davnim vremenima su smatrali kako kroz domali prst prolazi živac koji vodi pravo u srce, zato je baš ovaj prst predstavnik braka i ljubavi.

Unsplash

Mali prst

Ovaj izbor pokazuje tvoju kreativnost. Voliš da se razlikuješ od drugih. Također simbol prstena na malom prstu, specifičan je za inteligentne i intuitivne žene.