GOTOVO JE: 10 sigurnih znakova da vas je partner prevario

Kada nestanu osjećaji nisu svi dovoljno hrabri da prekinu vezu i možda će početi lagati.

Donosimo vam spisak 10 promjena u ponašanju svog partnera koje možda ne biste trebali ignorisati.

10. Brine se ako mu dirate telefon

Ako slučajno uzmete partnerov telefon, a njegoa reakcija bude burna i negativna, onda sigurno nešto krije od vas.

Pexels

9. Ostaje do kasno na poslu

Ponekad ljudi koji kažu da rade do kasno stvarno rade do kasno. A ponekad je to banalno pokriće za uredsku romansu.

8. Ljubomora bez razloga

Osjećaj ljubomore u vezi ili braku je sasvim normalan. Postoji slatka, sitna ljubomora, a postoji i pretjerana “Othellovska” ljubomora.

7. Iritiran je viškom pažnje

Često nam nedostaje pokazivanje ljubavi i pažnje od strane naših voljenih. Ako višak pažnje iritira vašeg partner onda je to znak da nešto nije u redu.

Pixbay

6. Intimnost je već odavno nestala

Intimnost je jako važna za harmoničnu vezu. Stras koja je vladala na početku veze može nestati tijekom vremena. Ali, apsolutni nedostatak intimnosti je znak koji bi vas trebao zabrinuti. Kako biste spasili svoju vezu razgovarajte sa partnerom.

5. Ne razgovorate o budućim planovima

Na početku veze partneri razgovaraju o svojim budućim planovima. No, ako jedan od partnera postane nezainteresovan za buduće planove vrijeme je da pokušate pronaći razlog.

4. Poklanjanje previše poklona bez razloga

Svako voli dobiti poklon. Posebno žene. No, ako vam partner poklanja previše poklona, više nego što ste možda navikli vrijeme je da razgovarate. Da li uradio nešto zbog čega osjeća grižnju savjest?

3. Nagle promjene raspoloženja

U životu postoje mnoge stresne situacije, zbog toga je svako od nas izložen promjenama raspoloženja. Ipak, ako ih ima previše kod vašeg partnera i sigurni ste da nije riječ o problemima na poslu, možda je bolje razgovarati sa partnerom da biste razumjeli što se događa.

2. Promjena teme tokom važnog razgovora

Nije najbolje vrijeme za ozbiljan razgovor odmah nakon posla ili prije spavanja. Ipak, ako vaš partner u važnom trenutku potpuno odbija da razgovara o ključnim temama, možda jednostavno pokušava izbjeći takve razgovore. To može biti znak da biste ste se trebalo zabrinuti o budućnosti svoje veze.

1. Partner nije spreman da vas upozna sa svojim roditeljima ili prijateljima

Ako ste dugo u vezi, ali vaš partner se ne žuri da vas upozna sa svojim najboljim prijateljima ili roditeljima, to je alarmantan znak. Možda se jednostavno trebate suočiti sa istinom: ne zauzimate važno mjesto u srcu vašeg partnera.