Evo kako da zavedete svakog muškarca: 6 stvari zbog kojih će poludjeti

Komunikacija je jako važna u svim odnosima. Kako bi veza uspjela partneri bi trebali razgovarati o svojim potrebama, željama i problemima.

No, postoje i druge načini komunikacije.

Žena može zavesti muškarca na više načina. U tu svrhu uglavnom koriste neverbalnu komunikaciju. Iz njihovog ponašanja možemo pročitati da im se sviđa muškarac, da misle da je privlačan ili da su voljne sklopiti bliži odnos s njim. Sjetite se da ponekad to može biti samo flert, a ponekad i poticaj za stvaranje veze.

Unsplash

Pa pogledajmo 6 neverbalnih signala koje žene koriste za zavođenje muškaraca. Ako ste žena pročitajte članak kako biste saznale kako privući i zavesti muškarca, a ako ste muškarac pročitajte članak kako biste razumjeli signale i načine na koje vas žene pokušavaju zavesti.

1. Blago razdvajanje usana

Muškarci obraćaju pažnju na ženine usne. Vole kada su velike i pune. Posebno vole crveni karmin na njima. Ovo stimuliše njihova čula. Dakle, jedan od osnovnih načina zavođenja muškarca je delikatno razdvajanje usana. Ovaj trik možete koristiti tako da popijete nešto. Ako ih pored toga nježno ugrizete neće vam odoljeti.

Unsplash

2. Naginjanje tijela prema muškarcu

To je najlakši način da izrazite da ste zainteresirani za muškarca. Ako se lagano nagnete prema njemu, sugerirate da želite skratiti udaljenost između vas oboje i da se osjećate ugodno u njegovoj blizini. Ovo je nevina gesta, ali mnogo znači, pa dok se naginjete prema njemu samo ga pogledajte u oči. Sigurno će izgubiti glavu zbog vas, a ako se i on nagne prema vama, znat ćete da to djeluje.

3. Stavite nogu preko noge

Ako imate vitke noge, pokažite ih, ali umjereno. Ali, da biste zaveli muškarca jednostavno usmjerite svoje tijelo prema njemu i stavite nogu preko noge. Tako ćete naglasiti bedra, a osim toga, to znači pozitivan stav prema muškarcu. Ova će ga učiniti ludim.

Unsplash

4. Igrajte se sa kosom

Muškarci veliku pažnju posvećuju ženskoj kosi. Možete ga zavesti bez obzira na frizuru. Ako želite da vam on ne može odoljeti, počnite se igrati s kosom. Na taj način pokazujete da se osjećate privlačno i želite da i on to osjeća.

Unsplash

5. Naizgled slučajni dodir muškarca

Ovo je vjerovatno najkorišteniji trik žene da izrazi zanimanje za muškarca. Naravno, takav je dodir svaki put “slučajan”. Ona vam može nesvjesno popraviti okovratnik vaše košulje ili vas lagano potapšati. Takvo ponašanje upućuje na to da želi da vam bude bliža.