Da li vas kroz život vodi srce ili pamet? Test ličnosti od nekoliko sekundi vas najtačnije opisuje

Još krajem 19. vijeka je prvi put predstavljen test sa slikom na kojoj su i/ili patka ili zec, a psiholozo širom svijeta su pokšavali da otkriju zašto većina ljudi uspijeva istovremeno da vidi samo jednu od te dvije životinje.

Ovaj noviji test ima iste životinje kao “zadatak”, ali ono što otkriva se razlikuje.

Šta je prvo što ste uočili na ovoj slici?

Ako ste vidjeli patku

Velika je vjerovatnoća da se vaš život sastoji od emocionalnih impulsa. Često imate brze promjene raspoloženja i skloni ste naglim odlukama.

Skoro u 90 posto situacija odlučujete “srcem” a ne “glavom”. Imate izraženu intuiciju, a kad se desi da ste nekoga pogrešno procijenili, duboko patite zbog toga.

Ako ste vidjeli zeca

Za vas važi ono “dvaput mjeri, jednom sjeci”. Ne djelujete ako prethodno niste razmotrili sve posljedice svake akcije. Logika vam obično zauzima prvo mjesto u životu, mada to ne mora nužno značiti da ste hladna i neosetljiva osoba.

Gajite duboka osjećanja, ali vaša velika prednost jeste što se ne “trošite” uzalud. Nećete gubiti živce i vrijeme na nekoga ko vas ne zaslužuje.

Ono što je zanimljivo kod ovog testa jeste što daleko veći procenat ispitanika vidi samo patku. Zeca prepoznaju tek kad im se ponudi kao rješenje…