Bujni dekolte je znak visoke inteligencije: Каkve tajne otkriva fizički izgled žene?

Naučnici kategorično tvrde da različiti dijelovi tijela mogu puno govoriti o inteligenciji, karakteru i zdravlju kod pripadnica nježnijeg spola.

Ovo je nekoliko potvrđenih činjenica o ženskom tijelu:

Plavooke žene su edukovanije.

Djevojke sa plavim očima su sklonije da završe fakultete i steknu visoko obrazovanje. Vjeruje se da su one bolje kada je riječ o dugoročnom planiranju i skoncentrisanije su na učenje, pa postižu i bolje akademske rezultate. Još uvijek nije precizno razjašnjeno zašto je to tako. S druge strane, djevojke sa braon očima brže reaguju zbog čega imaju bolje predispozicije da postignu uspjeh u sportu.

Unsplash

Crvenokose mrze stomatologe.

Dvostruko je veća šansa da će žene sa prirodno crvenim pigmentom odložiti posjetu stomatologu. One su osjetljivije na bol zuba, a naučno je dokazano da su otpornije na dejstvo anestezije. Zbog toga je potrebno da se njima poveća doza za 20 procenata.

Unsplash

Žene sa velikim poprsjem imaju viši IQ.

Suprotno stereotipima, dame sa bujnim dekolteom postižu 10 poena više na testovima inteligencije. I ranije je utvrđena uslovna veza između veličine dekoltea i koeficijenta inteligencije, a pretpostavlja se da su glavni „krivci“ hormoni.

Unsplash

Dugonoge žene imaju manji rizik za razvoj šećerne bolesti.

Prema naučnim studijama, postoji veza između dužine nogu i rizika za pojavu dijabetesa tipa 2. Sa svakim santimetrom ispod prosjeka, rizik raste za 19 procenata kod žena. Za dugonoge dame generalno postoji mišljenje da vode zdraviji život od onih sa kraćim nogama.

Unsplash

Žene sa punim usnama rjeđe varaju.

Vjerovale ili ne, žene sa punijim usnama imaju 57% više šansi da opstanu u vezi. Rumene i pune usne su simbol mladalačkog izgleda. Čak i kada imate bore, podočnjake i sijede u kosi, pune usne čine da izgledate mlađe, pokazuju rezultati istraživanja. Muškarci ih smatraju privlačnijim, pa pripadnicama nježnijeg spola pune usne predstavljaju „garanciju“ za vjernost partnera.

Unsplash

Žene sa većim nosem se ređe razboljevaju.

One udišu oko 7 procenata manje grinja, zagađivača i polena, jer imaju delotvorniji „filter“. Pored toga što služi za udisanje ovakvih čestica, nos služi i kao barijera koja spriječava da bakterije dospu u grlo zbog čega žene sa velikim nosem rjeđe pate od alergija, prehlada i gripa.

Unsplash

Мuškarci preferiraju žene sa dugim rukama.

Nije poznato zašto postoji takav efekat, ali pripadnici snažnijeg spola smatraju da su privlačnije žene sa dugim rukama, doživljavajući ih kao bolje partnerke.