Bila je najljepša djevojčica, šminkala se i išla u solarij svaki dan: Danas ima 15 godina, iznenadit ćete se kada je vidite

Nije tajna koliko su u Americi popularna dječija takmičenja ljepote, a veliki broj majki upravo u njima vide priliku da kćerkama preodrede sudbine i učine ih modelima i manekenkama… No, sve ima dvije strane medalje, pa i ovo, a to je najbolje na svojoj koži osjetila Eden Wood.

Lice ove djevojčice vam je vrlo vjerovatno poznato – prethodnih godina ona je nekoliko puta pobjeđivala na različitim takmičenjima ljepote, a bila je proglašena i za najljepšu djevojčicu u cijeloj Americi.

Njena majka Mickie uvela ju je u svijet takmičenja kada je imala samo dvije godine, insistirajući na tome da plavokosa Eden uvijek bude dotjerana, sa savršenom frizurom, našminkana i obučena u damske haljinice od tila.

 

Mickie je do te mjere željela da “sačuva ljepotu” svoje kćerkice da ju je tjerala da jede isključivo niskokaloričnu hranu, a vodila ju je i solarijum, a na koncu svega svakodnevno joj je davala i energetske napitke, kako bi Eden bila dobro raspoložena.

Ovakav način i tempo života nisu se dobro odrazili na zdravlje ove mlade dame – kontinuirano je imala jake glavobolje, a dobila je i probleme sa probavom.

Eden-Wood-Net-Worth-2019-Update.jpg

Na kraju je ova majka upozorena da mora da promijeni ponašanje kako joj država ne bi oduzela dijete, a i sama Eden je riješila da prestane da se takmiči kada je napunila šest godina i osvojila 300. titulu.

Danas ona ima 15 godina, a i dalje se bavi modelingom, ali u daleko manjoj mjeri. Imala je epizodne uloge u nekoliko filmova, napisala je autobiografsku knjigu, a okušala se i u blogerskim vodama.

Popularna je i na Instagramu, a istakla je da bi voljela da s posveti glumi i muzici u budućnosti, te da pokrene sopstvenu proizvodnju dječije garderobe.