AVGUSTOVSKE BEBE SU NAJPOSEBNIJE: Krase ih tri osobine koje će im donijeti sreću u životu!

Ove bebe su rođene u horoskopskom znaku lava ili djevice, lako ih je zavoljeti i imaju vrlo čvrste karakterne osobine. Predodređene su za vedrinu, uostalom kao i vrijeme koje im je prethodilo.

Ove osobine će ih činiti vrlo sretnim:

Biće velike pri porođaju

Statistički gledano, bebe rođene ljeti imaju veću porođajnu težinu od onih koje se rađaju tokom ostalih godišnjih doba. Veća porođajna težina kratkoročno i dugoročno se povezuje s dobrim zdravljem djeteta.

Unsplash

Biće više od svojih vršnjaka u odrasloj dobi

Isto istraživanje otkrilo je da ljetne bebe takođe odrastaju u nešto više osobe nego njihovi vršnjaci rođeni u drugim godišnjim dobima. Istraživanje smatra kako su ovi rezultati povezani s većom izloženošću trudnica vitaminu D.

pixabay.com

Manje je vjerovatno da će razviti bipolarni poremećaj

Prema istraživanju iz 2012. godine, bebe rođene u avgustu (i julu!) imale su puno manju vjerovatnoću razviti bipolarni poremećaj, za razliku od onih rođenih u drugim mjesecima. Ponovno, vjeruje se da je najvažniji faktor izlaganje budućih mama vitaminu D, ali naučnici ipak ne mogu dokazati zašto je tačno zabilježeno puno manje slučajeva bipolarnog poremećaja kod osoba rođenih u ljetnim mjesecima.