9 sramnih stvari koje nikako ne bismo trebali raditi u drugim zemljama

Koliko puta ste čuli staru izreku “Kada ste u Rimu, ponašajte se kao Rimljanin”?

Kada putujete u inostranstvo, dobro istražiti šta smijete, a šta ne smijete raditi kako biste izbjegli određene neugodnosti.

Ovo su stvari koje ne biste trebali raditi na putovanjima.

1. Napojnice u Japanu

Možda neće biti obavezno ne dati napojnicu u Japanu, ali u nekim slučajevima to se smatra nepristojnim. Na kraju računa možete spomenuti i da je osoblje u potpunosti plaćeno, tako da nisu potrebne napojnice.

2. Podjela troškova računa u Francuskoj

Smatra se nesofisticiranim kada je u pitanju podjela računa u Francuskoj. To je zato što uopće ne vole razgovarati o novcu. Međutim, u većoj grupi, sigurno se možete dogovoriti oko podjele troškova rauna.

3. Mahanje bilo kome u Grčkoj

Za Grke je izlaganje dlana više uvreda nego pozdrav. To je više kao da kažete: “Odbijam te.”

Unsplash

4. Dodirivanje osobe suprotnog spola u Indiji

5. Fotografiranje bez pristanka u UAE

Prema zakonima ove zemlje, ovo se smatra zločinom. To će vas odvesti u zatvor do 6 mjeseci i koštati vas pozamašnu kaznu, do 500.000 AED (136.130 USD), pogotovo ako fotografije objavite na društvenim mrežama.

6. Šetnja biciklističkim stazama u Holandiji

Biciklizam je primarni način prijevoza u Holandiji. Dakle, kada hodate biciklističkom trakom, neizbježni su rizici da vas bicikl sruši. Bolje je imati na umu ovo i uvijek hodati pločnikom kako ne biste rizikovali.

7. Davanje gesta OK rukom u Turskoj

To je ekvivalentno pokazivanju srednjeg prsta. Isto važi i za Njemačku i Brazil.

8. Kimanje glavom i odmahivanje glavom u Bugarskoj i Albaniji

Obično klimanje glavom (gore-dolje) znači da, a odmahivanje glavom (s boka na bok) znači ne. Važno je znati da je to potpuno suprotno u Bugarskoj i Albaniji.

Unsplash

9. Hranjenje ptica u Singapuru

Hranjenje ptica, bacanje smeće bilo gdje i žvakanje žvakaće gume u javnosti dovest će vas do visokih novčanih kazni u Singapuru.