5 ZNAKOVA DA STE U VEZI SA EMOCIONALNIM PSIHOPATOM: Ovo ne smijete ignorisati!

Kad se veza završi, počnemo analizirati što se dogodilo i tražimo pravi uzrok raskida. Teško je odmah shvatiti je li to bila samo slučajnost.

Evo kako da prepoznate ljude koji se ponašaju sumnjivo. Postoji 5 vrsta ponašanja koje karakteriziraju emocionalnog psihopatu.

1. Uvijek ste krivi ako postoje poteškoće u vezi.

Nemojte misliti da su glupi i ne razumiju ništa. Naprotiv, oni znaju da je to njihova greška, ali im priroda jednostavno ne dopušta da priznaju svoju greške. Žele vas natjerati da mislite da što god se dogodilo loše, uvijek ste vi jedini krivi.

2. Stalno lažu kako biste se osjećali loše.

Kada govorimo o lažima, vrijedi se usredotočiti na činjenicu da će osoba lagati ne samo o nekim globalnim temama. S ove pozicije, oni apsolutno ne brinu o vašim osjećajima i uopšte ne shvataju šta rade.

OVO GA ODAJE, RIJEČI KOJE SU SIGURAN ZNAK DA VAS MUŠKARAC VIŠE NE VOLI: Ako ovo izgovara onda je došao kraj!

3. Krive vas za činjenicu da u životu ne mogu ništa postići.

Ta je osoba mentalno bolesna. Vjeruju da su svi oko njih krivi za njihove neuspjehe. Kao što je gore spomenuto, vaši osjećaji nisu im važni. Stalno će ponavljati istu stvar: “Zbog tebe ne mogu postići svoje ciljeve.”

Pixbay

4. Umanjuju vaše dostojanstvo svim sredstvima.

Pronašli su savršenu osobu koja prema njima ima tople osjećaje, a oni vas kontroliraju kako biste zadovoljili njihove sitne potrebe. Uopće ne može biti međusobnih osjećaja.

5. Zabranjuju vam komunikaciju s drugim ljudima.

Budući da ste s takvom osobom, gotovo je nemoguće zatražiti pomoć. Ograničavajući komunikaciju sa svijetom koji vas okružuje, vežu vas za njih zauvijek.

Stvarate osjećaj da možete preživjeti na ovom svijetu samo ako ostanete sa njim.

Bolje je držati se podalje od ljudi koji se tako ponašaju jer vam mogu oduzeti najdragocjenije što imate: vaš život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *