5 BRUTALNIH ISTINA O VEZAMA KOJE MORATE ZNATI: Broj 3 odmah trebamo prestati vjerovati

Mnogo toga je napisano o vezama da je teško utvrditi šta je istina, a šta nije.

Pogledajte u nastavku našeg teksta nekoliko stereotipa o vezama koje možete odmah odbaciti.

5. Na početku mora postojati strast.

Pexels

Nisu svi odnosi započeli nevjerovatnom strašću. Stoga vrijedi obratiti pažnju ne samo na strast i iskre, već i na osjećaj sigurnosti i komfora koji imate pored neke osobe. Za snažnu vezu, puno je važnije možete li se zajedno smijati i vjerovati jedno drugom.

4. Sretni partneri imaju iste interese.

Pexels

Svaka osoba ima svoje interese i hobije. Nemojte misliti da ako volite operu, a vaš potencijalni partner obožava rafting, da nećete imati o čemu da razgovarate i da nećete biti sretni zajedno. Naprotiv, osobni interesi će vas učiniti privlačnijim u očima vašeg partnera.

 
3. Sretni parovi se nikada ne svađaju.

Pexels

Ljudi koji se nikada ne svađaju obično pokazuju da im nije stalno jedno do drugog. Parovi bez problema obično su na putu raskida. Male svađe ne bi vas trebale brinuti. Dešavaju se svima i to je način na koji vi i vaš partner učite da se međusobno bolje razumijete.

2. Sretni partneri obožavaju rodbinu i prijatelje jednih drugih.

Pexels

Ne očekujte da vaš partner bezuvjetno voli vašu porodicu i prijatelje. Takođe ne morate biti obožavatelj porodice vašeg partnera. Birate samo jedno drugo za vezu. Nakon ovoga jednostavno trebate organizirati interakciju s drugima kako se niko ne bi uvrijedio.
1. Sretni parovi su uvijek zajedno.

Pixbay

Ako mislite da se partneri u sretnim parovima nikada ne rastaju, to je iluzija. Prije ili kasnije, svaka osoba želi provesti neko vrijeme sama. U skladnim vezama partneri to razumiju i mirno jedni drugima daju svoj lični prostor. Nikada ne biste trebali kriviti sebe da ste to željeli. To ne znači da ste prestali voljeti svog partnera: naprotiv, to pomaže u očuvanju osjećaja.

BONUS

Pixbay

Dosta vremena učimo karakteristike „savršenog“ odnosa iz filmova ili reklama. Ali oni imaju malo veze sa stvarnošću. Neka vas ne brinu male mane kod partnera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *