15 zanimljivih slučajeva kad je tijekom snimanja filmova došlo do glupih propusta

Filmovi se jako dugo planiraju, snimaju i montiraju, no čini se da se uvijek nađe par greškica koje tijekom snimanja nitko ne primijeti. Na svu sreću, tu su filmomanijaci koji uoče sve propuste.

Pogledajte 15 zanimljivih primjera koje vi sigurno niste primijetili.

Merlin

Ako pažljivo pogledate, u BBC-ovoj seriji Merlin ćete primijetiti da kod Sir Leona na stolu stoji plastična boca.

Oceanovih 8

U filmu “Oceanovih 8” postoji scene u kojoj Rhianna gleda live prijenos iz čovjekovog ureda kroz njegovu web kameru. Gore piše ime datoteke .jpeg, a zna se da je taj nastavak za slike, a ne video format.

Harry Potter i odaja tajni

U filmu “Harry Potter i odaja tajni” postoji scena u kojoj se u jednom trenutku vidi snimatelj. I ne, on nije učenik na Hogwartsu.

Gladijator

Sigurni smo da u starom Rimu nije bilo plinskih boca.

Top Gun

Neke od najnapetijih scena iz popularnog filma uopće nemaju smisla. Primjerice, stražnji dijelovi zrakoplova bi se sudarili da su se piloti ovoliko približili.

Matrix

U “Matrixu” postoji scena u kojoj se na vratima vidi odraz kamere.

Bohemian Rhapsody

U filmu “Bohemian Rhapsody” Brian May ostalima predstavlja svoju ideju o pjesmi “We Will Rock You”. U filmu se to dogodilo 1980. godine, a pjesma je u stvarnosti izašla 1977.

Zgodna žena

Ako ste pazili na detalje, Julia Roberts vas je mogla itekako zbuniti u filmu “Zgodna žena”. U jednoj sceni je prvo jela kroasan, a u sljedećoj se pretvorio u nešto drugo.

Superman

Svi znamo da Superman može letjeti, no čini se da mu plašt nije čuo za zakone fizike. Pogledajte u kojem je položaju bio dok je Superman horizontalno stajao na prozoru zgrade.

Vitez tame: Povratak

Titanic

Kad se Rose vraća dolje kako bi spasila svog Jacka, razbija staklo kako bi uzela sjekiru. Staklo najprije nestaje, a u sljedećoj sceni se opet vraća.

Terminator 3: Pobuna strojeva

U filmu “Terminator 3: Pobuna strojeva” aviončić mijenja oznaku usred leta.

Odbjegli Django

Radnja Tarantinovog filma odvija se u doba građanskog rata. Jeste li znali da u to vrijeme sunčane naočale poput ovih na slici nisu postojale u SAD-u? Pojavile su se tek nekoliko desetljeća nakon toga.

Harry Potter i zatočenik Azkabana

U filmu “Harry Potter i zatočenik Azkabana” postoji scena u kojoj se glumcima vrlo lako primijete mikrofoni na leđima.