12 STVARI KOJE RADE SAMO SRETNI PAROVI: Ako se pronađete u barem tri vaša veza će sigurno uspjeti

Dijeljenje zajedničkog života sa partnerom može biti jednako ispunjavajuće i izazovno iskustvo. Mnogo je onih parova koji nisu uspjeli i koji su se rastali, što dokazuje da je potrebno više od velike privlačnosti u vezi kako bi ona bila zdrava i kako biste bili sretni.

Mi vam dijelimo nekoliko savjeta o tome kako da vaša veza uspije i kako da budete sretan par.

1. Uživajte u barem jednom hobiju zajedno.

Pixbay

Iako je sjajno da svako od vas ima lične hobije, ključno je da zajedno nađete nešto u čemu ćete uživati. To može biti bilo šta, od bavljenja određenim sportom ili gledanja filmova zajedno. Izaberite jednu aktivnost i obavezajte se na nju. Važno je da oboje napravite ovo svojim dijelom redovne rutine i što je najvažnije da se zabavljate i provodite kvalitetno vreme zajedno.

2. Poštujte međusobni prostor.

Pixbay

Sretni parovi dijele nevjerovatnu intimu, ali i znaju kako da ne prekorače granice. Poštivanje prostora voljene osobe i pružanje prostora za disanje najvažnije je za sretnu vezu. Osjećaj gušenja ili zarobljenosti u vezi negativno je za oboje.

3. Odvojite vrijeme za godišnji odmor ili izlete.

Pixbay

Ne mora biti nešto pretjerano maštovito. To može biti bijeg za vikend ili, ako se skupi novac, cijeli dan na plaži ili planinama. Ideja ovdje je odmoriti se i provoditi kvalitetno vrijeme zajedno, daleko od svakodnevnih briga i mogućih sukoba. Promjena okoline uvijek je osvježavajuća mogućnost.

4. Ne idite u krevet ljuti jedni na druge.

Pixbay

Ako postoji problem, riješite ga odmah. Ne očekujte da će se stvari same riješiti. Ova vrsta stava vodi samo ka ogorčenosti. Zreli parovi razgovaraju o svojim problemima.

5. Recite “volim te” bar jednom dnevno.

Pixbay

To možda zvuči očigledno, ali ključno je da redovno komunicirate koliko vam znači vaš partner. Važno je da se iskreno izrazite, kako ne bi zvučali monotono ili prazno.

6. Vodite nezavisne živote. 

Pixbay

Priznavanje vašeg partnera kao potpuno neovisne osobe s vlastitim idejama i željama jedna je od najvažnijih stvari u zdravom odnosu. Prepoznajte svog partnera kao jedinstvenu osobu i bit ćete na dobrom putu.

7. Jedite svoje obroke u isto vrijeme.

Pixbay

Ako je nemoguće dijeliti svaki obrok zbog razlika u rutini, pokušajte barem jesti jedan obrok dnevno. I zaista uživajte u zajedničkom vremenu. Posvetite jedno drugom pažnju, raspitajte se o njihovom danu, napravite planove za vikend itd. Provoditi kvalitetno vrijeme sa svojim partnerom kad god možete nikad nije loša ideja.

8. Podržavajte snove.

Pixbay

Ako podržavate nade i snove vašeg partnera, učinit će da se osjeća voljeno i zbrinuto. Sretni parovi slušaju međusobne težnje i međusobno se razveseljavaju. Oni su tu i jedni za druge kada stvari ne funkcionišu i kada imate težak period.

9. Njegujte povjerenje i odbacujte ljubomoru.

Pixbay

Odnos bez povjerenja s vremenom će se raspasti. Ako ste pretjerano ljubomorni i posesivni, trebate raditi na tome prije nego što to pogorša vašu vezu.

10. Rastite zajedno.

Pixbay

Ne postoji ništa frustriranije od toga da vidite koliko ste odrasli kao pojedinac tokom godina i shvatili da je vaš partner ostao potpuno isti kao kad ste se počeli upoznavati. Osobni rast prirodan je i očekivan dio nečijeg puta kroz život. Morate biti sigurni da se oboje krećete prema nečemu zajedno.

11. Dijelite poslove.

Pixbay

Kada jedna osoba misli kada mora učiniti sve sama u kući, onda se stavara neravnoteža u vezi. Važno je da podijelite poslove. Oboje ste odrasli ljudi koji su sposobni urediti svoj dom.

12. Uživajte u malim gestama.

Pixbay

Može biti nešto tako jednostavno kao  da pitate da li vašem partneru treba nešto iz kuhinje. Ako je iskreno i promišljeno, uživajte u tome i budite zahvalni što imate partnera koji se zaista brine o vama i vašem zadovoljstvu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *